Priča o još jednoj (ne)radnoj grupi: "Licemerno je sedeti u Vladinom telu za bezbednost novinara dok nam ta ista vlast crta metu na čelo"

Radio 021 15.03.2021  |  Ivan Kuzmanović -

O unapređenju položaja medijskih radnika i poboljšanja njihove bezbednosti govori se godinama unazad, zbog čega je i osnovana Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara. Poslednji napad na novinare KRIK-a, u kojem su učestvovali i narodni poslanici, pokazao je da je čitava priča o bezbednosti bila isprazna, zbog čega su pojedina novinarska udruženja odlučila da istupe iz radne grupe za bezbednost.

Fondacija "Slavko Ćuruvija", Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija i Asocijacija nezavisnih lokalnih medija "Lokal pres" istupili su u subotu iz Radne grupe Vlade Srbije za bezbednost i zaštitu novinara, zbog ignorisanja napada i ugrožavanja sigurnosti novinara i medija u Srbiji. Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara počela je sa radom u decembru prošle godine. Iako je od

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja