Radio 021

Preminuo Remzi Klark

Radio 021 pre 2 sata
Remzi Klark, američki državni pravobranilac u vreme administracija predsednika Džona Kenedija i Lindona Džonsona, preminuo je u 94. godini. Remzi Klark preminuo je u svom domu u Njujorku, piše Vašington post. Klark je na funkciji državnog… »

Tiodorović: Nema olakšanja pre juna

Radio 021 pre 1 sat
Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da ćemo, ako uspemo da vakcinišemo tri miliona ljudi, biti u prilici da živimo normalnije. Tiodorović je u intervjuu za "Blic" rekao da je za povratak normalnom životu potrebna obimna vakcinacija za što… »

FOTO, VIDEO: Hiljadu Rumuna protestovalo protiv antikovid mera

Radio 021 pre 1 sat
U centru Bukurešta održan je protest protiv restriktivnih mera uvedenih radi suzbijanja širenja korona virusa. Uprkos rastu broja novozaraženih i preminulih od kovida19, sinoć je oko 1.000 ljudi na Trgu pobede u glavnom gradu Rumunije izrazilo… »

Korona virus i vakcine: AstraZeneka i krvni ugrušci - sve što treba da znate Šta su MSVT ugrušci? Zašto nastaju trombovi…

Radio 021 pre 1 sat
U toku je istraga koja treba da pokaže da li su slučajevi retkog tipa krvnih ugrušaka povezani sa vakcinom Oksford-Astrazeneka protiv korona virusa. Getty Images U toku je istraga koja treba da pokaže da li su slučajevi retkog tipa krvnih ugrušaka… »

Na današnji dan Vojislav Šešelj osuđen u Hagu

Radio 021 pre 2 sata
Ovo su značajni događaji u svetu i kod nas na današnji dan, 11. april. 1514 - Umro je Donato Bramante, italijanski arhitekta. Poslednjih 15 godina života proveo je radeći za pape Aleksandra VI i Julija II. Njegovo delo je imalo presudan uticaj na… »

Gnjatović: Izostanak antitela ne znači da nema imuniteta

Radio 021 pre 2 sata
Doktorka Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije izjavila je da većina vakcina jako dobro deluje u populaciji radno sposobnog stanovništva - do 65. godine. "Postoje blaži problemi u kategoriji starijih osoba iznad 70 i to… »

EMA istražuje da li vakcina "Džonson i Džonson" izaziva ugruške

Radio 021 pre 2 sata
Evropski regulatori istražuju da li vakcina američke kompanije "Džonson i Džonson" protiv kovida19 izaziva neobične krvne ugruške slične onima koje izaziva vakcina Astrazeneke. Ove nedelje, Evropska agencija za lekove (EMA) navela je moguću vezu… »

U Parizu više od 100 gostiju restorana kažnjeno, menadžer uhapšen

Radio 021 pre 1 sat
Više od 100 gostiju restorana u Parizu kažnjeno je, a menadžer je uhapšen zbog kršenja ograničenja uvedenih za sprečavanje širenja kovida19, saopštila je francuska policija. Policajci su poslati na adresu restorana u Parizu zbog žalbi na buku, a… »

Prikupljanje krvi od sutra u više mesta u Vojvodini

Radio 021 pre 22 minuta
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine najavio je da će mobilne ekipe ove ustanove tokom naredne nedelje prikupljati krv u više mesta po pokrajini. Radi održavanja stabilnih zaliha, Zavod poziva dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa ukoliko da su zdravi… »

Kako se prevrnuo Pancir - ministarstvo ignoriše pitanja

Radio 021 pre 16 minuta
Dva dana posle saobraćajne nezgode u kojoj se prevrnuo kamion koji je nosio skupo plaćeni raketni sistem Pancir S i dalje se ne zna kako je do prevrtanja vozila došlo, niti kolika je materijalna šteta. Umesto odgovora, Ministarstvo odbrane je N1 samo… »

Radio 021, najnovije vesti »