Radio 021

Britanski ministar: London počeo pripreme za Bregzit bez dogovora

Radio 021 pre 7 sati
Britanski ministar zadužen za pripreme za Bregzit Majkl Gouv izjavio je danas da je London počeo da pravi planove za nepredviđene situacije kako bi se izborio s poremećajima koji se očekuju ako Velika Britanija napusti Evropsku uniju bez dogovora… »

Počinje Sajam knjiga u Beogradu

Radio 021 pre 14 sati
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, počinje danas na Beogradskom sajmu, a počasni gost ove godine je Egipat. Sajam će večeras otvoriti predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović, a u ime zemlje… »

Šapovalov bolji od Krajinovića u finalu Stokholma

Radio 021 pre 7 sati
Filip Krajinović nije uspeo da dođe do prve titule u karijeri, pošto je u finalu turnira u Stokholmu bolji od njega bio Kanađanin Denis Šapovalov - 2:0 (6:4 i 6:4). Meč je trajao 85 minuta, a ključnu prednost Šapovalov je pravio servisom - 16 as… »

U italijanskom gradu demontirana bomba iz Drugog svetskog rata

Radio 021 pre 4 sata
Italijanske vlasti evakuisale su 4.000 ljudi iz centra severnog grada Bolcana da demontiraju bombu iz Drugog svetskog rata, nađenu tokom građevinskih radova. Novinska agencija Ansa je javila da je bomba demontirana u nedelju ujutru u trosatnoj… »

Krstonošić ponovo izabran za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke

Radio 021 pre 3 sata
Vanredni profesor Medicinskog fakulteta Veljko Krstonošić ponovo je izabran za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu, saopštila je danas ta stranka. Krstonošić je na čelu Gradskog odbora DS-a od 2014. godine, a juče je… »

Zbog štrajka u Francuskoj tri dana poremećen železnički saobraćaj

Radio 021 pre 7 sati
U Francuskoj je danas treći dan štrajka kojim je poremećen saobraćaj vozova, što bi moglo da potraje, jer se zaoštrava ton između sindikata i železničkih prevoznika s jedne strane, i Vlade, s druge. Po državnoj železnici SNCF, danas je stanje… »

Motociklista teško povređen u udesu kod Kliničkog centra Vojvodine

Radio 021 pre 9 sati
Motociklista je teže povređen kada je danas oko 14 časova na njega naleteo crveni stojadin na uglu Cara Dušana i Hajduk Veljkove ulice, kod Kliničkog centra Vojvodine. U Hitnoj pomoći za 021 navode da je motociklista star 37 zadobio višestruke… »

Lista evropskih gradova u kojima se potroši najviše kokaina

Radio 021 pre 4 sata
Kokain je sve čistiji i jeftiniji, pokazuje nova evropska studija. Samo u Londonu se svakog dana "potroši" oko 23 kilograma prvoglasnog kokaina. Ulična vrednost je 2,75 miliona funti. Od 15 gradova u kojima se konzumira najviše kokaina po glavi… »

Vučić: Nabavljamo nove PVO sisteme i bespilotne letelice, ne smemo da budemo bambi

Radio 021 pre 12 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je vojska, kao i politika, šahovska tabla sa više igrača, i da zato ne želi da "istrčava" sa informacijama čime će se Srbija još naoružavati, ali je potvrdio da će se Srbija opremiti PVO… »

Najduži let na svetu testiran na putnicima

Radio 021 pre 15 sati
Australijska aviokompanija Qantas želela je da proveri dokle idu granice izdržljivosti putnika i da li su letovi koji traju skoro ceo dan podnošljivi. Testni let od skoro 20 sati je saobraćao od Njujorka do Sidneja, a nazvan je "Project Sunrise"… »

Radio 021, najnovije vesti »