Radio 021 » Vesti dana

http://www.021.rs

Radio 021

Ratko Mladić u jutarnjem programu: „Ljubi vas deda Ratko"

Radio 021 pre 10 sati
Ratko Mladić, osuđen za genocid, uključio se u jutarnji program beogradske televizije sa nacionalnom frekvencijom. Getty Images Bivši general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, koji je u Hagu prvostepeno osuđen za genocid u Srebrenici i niz zločina protiv čovečnosti, gostovao je putem... »

Stefanović. Službe bezbednosti dobile zadatke, ne mogu da kažem koje

Radio 021 pre 12 sati
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, da je naročito sagledavana bezbednosna situacija na Kosovu i da je zadatak sprečiti da "scenario tamošnjih dešavanja dovede do nekog novog egzodusa sa tog prostora".... »

Drobnjak: Tražimo povećanje putarine i naplatu i na magistralnim putevima

Radio 021 pre 10 sati
Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će od Vlade Srbije ponovo tražiti povećanje putarina na autoputevima za 10 odsto, ali i uvođenje naplate putarina na magistralnim putevima za vozila teža od 7,5 tona. "Kamioni izbegavaju naplatu putarine na autoputevima,... »

Sud naložio Beloj kući da novinaru CNN-a vrati akreditaciju

Radio 021 pre 4 sata
Savezni sudija u Vašingtonu naložio je administraciji predsednika Donalda Trampa da odmah vrati akreditaciju novinaru televizijske mreže CNN Džimu Akosti, preneo je AP. CNN je tražio da se novinaru vrati akreditacija, dok sud i dalje razmatra tužbu o oduzimanju prava Akosti da prati dešavanja... »

Lideri Crvenih Kmera osuđeni za genocid u Kambodži

Radio 021 pre 12 sati
Ovo je prva presuda za genocid članovima režima Crvenih Kmera. Reuters Kije Sampan i Nuon Čea na suđenju u Pnom Penu Prvi put u istoriji, dvojica lidera brutalnog režima Crvenih Kmera u Kambodži su osuđeni za genocid. Nuon Čea, 92, bio je zamenik lidera Pola Pota, a Kije Sampan predsednik... »

Agencija upozorava da neki lekovi mogu izazvati rak kože

Radio 021 pre 3 sata
Agencija za lekove i medicinska sredstva uputila je pismo zdravstvenim radnicima u kom upozorava da postoji rizik od nemelanomskog karcinoma kože povezanog sa primenom hidrohlortijazida. Objavljen je spisak od spornih lekova: Enalapril HCT, Vivace Plus, Vivace Plus L, Telmikor plus, Corace Plus,... »

Poverenica: Velika tolerancija prema opasnim političkim izjavama

Radio 021 pre 14 sati
Povodom Međunarodnog dana tolerancije danas će u svim školama u Srbiji prvi čas biti posvećen toleranciji, međusobnom poštovanju i razumevanju, na inicijativu Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković koja ocenjuje da je Srbija, bez obzira na povećan broj pritužbi za... »

DRI: Nijedna lokalna samouprava nije dobila pozitivnu ocenu

Radio 021 pre 7 sati
Predsednik Državne revizorske institucije Duško Pejović izjavio je da nijedna lokalna samouprava u Srbiji nije dobila pozitivnu ocenu državnih revizora o finansijskom poslovanju. Pejović je kazao da je od 2009. godine DRI uradio ukupno 1.000 izveštaja, da se polovina odnosi na jedinice lokalne... »

Šabić: Nisam uplaćivao novac novinskim agencijama

Radio 021 pre 12 sati
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da u proteklih godinu dana nije obavio nijednu uplatu po bilo kom osnovu i na bilo koji račun privatnim novinskim agencijama FoNet i Beta. Poverenik je to naveo u odgovoru na pitanje zvanično... »

Evro u ponedeljak 118,21 dinar

Radio 021 pre 4 sata
Dinar će u ponedeljak, 19. novembra neznano promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118, 21 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). U odnosu na evro, dinar će biti za 0,2 odsto jači nego pre godinu dana, jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a za 0,2... »

©2018 Netmark d.o.o.