Radio 021

POKS ipak nije prešao cenzus

Radio 021 pre 54 minuta
Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je danas da ipak nije prešao cenzus na parlamentarnim izborima. Kako navode, nedostajalo im je nekoliko hiljada glasova da bi dostigli cenzus od tri odsto. U saopštenju se ocenjuje da bi rezultat verovatno bio… »

Putin, Rusija i politika: Glasači podržali ustavne reforme

Radio 021 pre 5 sati
Obrađeno je 87 odsto glasačkih listića, a više od 77 odsto glasalo je za promene, saopštila je Izborna komisija, EPA Birači u Rusiji izglasali su promene ustava koje bi mogle predsedniku države Vladimiru Putinu da omoguće ostanak na vlasti do… »

Dva muškarca iz Sjenice preminula od kovida nakon što ih nisu primili u užičku bolnicu

Radio 021 pre 5 sati
Ministar Rasim Ljajić potvrdio je informacije da su dva muškarca starosti 46 i 59 godina iz Sjenice preminula od posledica kovida-19, nakon što ih nisu primili u užičku bolnicu. Povodom informacija da su od kovida 19 preminuli oboleli koje nisu… »

Vučić večeras saopštava mere za Beograd, moguće zatvaranje grada

Radio 021 pre 42 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će objaviti nove mere za Beograd, povodom pogoršanja epidemiološke situacije u tom gradu, prenose mediji. Vučić bi nove mere trebalo da saopšti večeras na RTS-u, gde gostuje nakon sastanka Kriznog… »

Zaplenjen 81 kilogram marihuane, uhapšen vozač kamiona iz Iriga

Radio 021 pre 4 sata
Policija je u Novom Pazaru zaplenila 81 kilogram marihuane i uhapsila G.J. (58) iz Iriga, osumnjičenog za trgovinu drogom. Policajci su, u Ribariću kod Tutina, prilikom pregleda kamiona marke "skanija" koji je vozio G.J, u tovarnom delu pronašli sedam… »

Gojković: Monarhisti ušli u Skupštinu Srbije

Radio 021 pre 6 sati
Izborni štab Koalicije za kraljevinu Srbiju saopštio je da je, prema podacima sa 75 odsto obrađenog materijala sa 234 biračka mesta gde su ponovljeni izbori, ta koalicija osvojila 3,06 odsto glasova i stekla pravo na osam poslanika u Skupštini… »

Otkrivena nova vrsta ptice za područje Srbije

Radio 021 pre 3 sata
Azijski zlatni vivak nova je vrsta ptice za područje Srbije, a otkriven je na području Sjeničko-pešterske visoravni. Kako je saopštilo Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, prvi put je tokom gnezdilišne sezone u Srbiji potvrđeno i… »

Direktor RTV pozvao sindikalce na "neposredan razgovor" u vezi sa virusom korona u ovoj ustanovi

Radio 021 pre 5 sati
Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica pozvao je predstavnike sindikata "Nezavisnost" da "u neposrednom razgovoru dobiju odgovore na sva pitanja" u vezi sa virusom korona u ovoj ustanovi. Granski sindikat kulture, umetnost i… »

Zaplenjeno 7,5 tona kokaina

Radio 021 pre 24 minuta
U zajedničkoj akciji policija Kolumbije i SAD zaplenjeno je 7,5 tona kokaina vrednog 286 miliona dolara, saopštila je danas kolumbijska vlada. Droga je bila spakovana zajedno sa građevinskim materijalom i transportovana između lučkog grada Kartagene… »

Zatvorena najstarija nuklearna elektrana u Francuskoj

Radio 021 pre 2 sata
Najstarija nuklearna elektrana u Francuskoj je zatvorena posle četiri decenije rada i dugogodišnje kampanje antinuklearnih aktivista, preneo je portal EU observer. Zatvaranje nuklearke Fesenhajm deo je plana predsednika Francuske Emanuela Makrona za… »

Radio 021, najnovije vesti »