Radio 021 » Vesti dana

http://www.021.rs

Radio 021

Kalifornija: Vatrogasci spasili pumu sa drveta

Radio 021 pre 14 sati
Vatrogasci spustili pumu sa drveta, pa je pustili u divljinu. California Department of Fish and Wildlife Puma je sedela na drvetu visokom 15 metara Velika puma uživala je na drvetu na imanju u San Bernardinu u Kaliforniji. Vlasnik imanja je slučajno spazio kako sedi na na drvetu visokom 15 metara,... »

Više od 50 požara na severu Španije, većina podmetnuta

Radio 021 pre 9 sati
Više od 50 šumskih požara buknulo je na severu Španije, a u gašenju učestvuje više od 700 vatrogasaca, dok je Vlada Kantabrije zatražila pomoć vojske u obuzdavanju vatre. Lider Kantabrije Angel Revilja izjavio je da je 99 odsto požara podmetnuto i nazvao odgovorne "piromanijacima sa... »

Koliko se razlikuju mozgovi spavalica i ranoranilaca

Radio 021 pre 13 sati
Oni što kasnije ustaju, imaju manjak pažnje i više su pospani, pokazuje istraživanje. Getty Images Ko voli da ustaje rano, taj brže misli Prema istraživanju koje je sprovedeno na Univerzitetu u Birmingemu rad mozga se razlikuje kod spavalica i onih koji vole da ustaju ranije. Naučnici su do... »

Mađarska: Muzej žrtvama holokausta podelio jevrejsku zajednicu

Radio 021 pre 15 sati
Jevreji u Mađarskoj podeljeni su po pitanju memorijalnog centra Kuća sudbina, koji zbog toga i dalje ne radi. BBC Ogromna Davidova zvezda noću će sijati, zahvaljujući tornju s aerodroma Piloti koji iz mraka sleću na međunarodni aerodrom u Budimpešti uskoro će imati novu zvezdu za navigaciju... »

Fifti Sent: Da li su policajci dobili naređenje da pucaju na repera

Radio 021 pre 9 sati
Njujorkška policija istražuje da li je zamenik inspektora naredio svom timu da puca na repera. Getty Images Fifti Sent Njujorška policija istražuje tvrdnje da je policajac rekao članovima svog tima da „pucaju" na repera Fifti Senta. Radi se o zameniku inspektora Emanuelu Gonzalesu koji je... »

Politička provera: Kako je BBC zabranjivao pristup ‘subverzivcima’

Radio 021 pre 12 sati
BBC je decenijama poricao da kandidati za zaposlenje prolaze proferu MI5 - ali proveravanje se nastavilo sve do devedesetih godina. BBC Brodkasting Haus 1959. godine BBC je decenijama poricao da su kandidati za zaposlenje podvrgavani političkoj proveri MI5. Proces provere zapravo je započeo još u... »

Organizatori protesta u Lazarevcu najavili tužbu protiv Kolubare zbog mobinga

Radio 021 pre 16 sati
Dvoje zaposlenih u rudniku Kolubara najavilo je tužbe protiv poslodavaca zbog mobinga jer ih je, samo dan nakon što se saznalo da učestvuju u organizaciji protesta "1 od 5 miliona" u opštini Lazarevac, dočekao predlog za premeštaj na teža i manje plaćena radna mesta, a ubrzo je stiglo i... »

Princ Filip neće biti kažnjen zbog saobraćajne nesreće

Radio 021 pre 2 sata
Britansko Kraljevsko tužilaštvo saopštilo je da princ Filip neće biti kažnjen zbog saobraćajne nesreće, koju je uzrokovao u januaru, a u kojoj je povređeno dvoje ljudi. Devedesetsedmogodišnji princ Filip se izvinio za nesreću, a prošle sedmice je dobrovoljno predao svoju vozačku dozvolu.... »

Kompanija planira da napravi pivo od 133 godine starog kvasca

Radio 021 pre 6 sati
Flaša piva, pronađena u brodskoj olupini staroj 133 godine, mogla bi da sadrži kvasac koji se može iskoristiti za izradu nove vrste piva, pišu američki mediji. Studenti biotehnologije s državnog Univerziteta Njujork u Kobleskilu otvorili su flašu pronađenu u olupini broda "SS Oregon",... »

Deo Klise bez vode

Radio 021 pre 8 sati
Zbog radova na sanaciji havarije, bez vode će danas do 17 sati biti leva strana Klise, gledano iz pravca grada (deo oivičen ulicama Sentandrejski put, Primorska i Velebitska). Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i... »

Dačić: Tramp zainteresovan za rešavanje pitanja KiM

Večernje novosti  pre 57 minuta  još 1 povezana

Đoković četvrti put u karijeri osvojio nagradu Laureus

Danas  pre 3 sata  još 1 povezana

Tači: Nećemo da dozvolimo da Srbija uslovljava dijalog

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

Mingranti pronađeni u brodiću na Lamanšu

Blic  pre 15 minuta  još 1 povezana

Karađorđevići kod Trampa u Mar-a-Lagu

Blic  pre 4 sata  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.