Radio 021 » Vesti dana

http://www.021.rs

Radio 021

Od gripa u Rumuniji umrlo 135 osoba

Radio 021 pre 19 sati
Rumunske zdravstvene vlasti objavile su da su u toj zemlji od gripa preminule još četiri osobe, čime je bilans porastao na 135 umrlih. Navodi se da su najnoviji smrtni slučajevi zabeleženi u okruzima Đurđu, Sibiju, Mureš i Brajla, a žrtve su imale između 26 i 87 godina. Kod svo četvoro je... »

Sunčano i toplo do petka

Radio 021 pre 19 sati
U sredu i četvrtak biće sunčano i veoma toplo. U sredu minimalna temperatura 3°C, a maksimalna 13°C. U četvrtak posle podne i uveče naoblačenje, u toku noći sa kišom. U petak oblačno i hladnije sa kišom, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 8°C i biće u padu tokom... »

Bez grejanja deo Novog naselja

Radio 021 pre 19 sati
Zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Đorđa Nikšića Johana 1, bez grejanja ostaje deo Novog naselja. Grejanja neće imati: - Bulevar Slobodana Jovanovića 22-50; - Rodoljuba Čolakovića; - Stojana Novakovića 29-33; - Milana Ješića Ibre; - Đorđa Nikšića Johana.... »

Naloženo preventivno ubijanje divljih svinja zbog afričke kuge

Radio 021 pre 20 sati
Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede izdala je instrukcije lovištima koja se graniče sa Rumunijom da "organizuju pojačan odstrel divljih svinja do visine biološkog minimuma". To znači da u 20 lovišta uz granicu sa Rumunijom, zemljom gde trenutno hara afrička kuga, matični fond divljih... »

Još 127 miliona hakovanih naloga ponuđeno na Darkvebu

Radio 021 pre 23 sata
Samo nekoliko dana posle objavljivanja vesti da je 620 miliona hakovanih internet naloga oglašeno za prodaju na Darkvebu, delu interneta ozloglašenom zbog nezakonitih aktivnosti, pojavio se još jedan kontingent ličnih podataka ukradenih od osam kompanija. "Tehkranč" i "Forbs" pišu da se radi o... »

Ideološka različitost - prednost ili mana protesta "1 od 5 miliona"

Radio 021 pre 23 sata
Na protestima "1 od 5 miliona" zajedno šetaju levičari i desničari, homofobi i pripadnici LGBT populacije, vernici i protivnici religija, što neki ljudi ocenjuju kao manu, a drugi kao prednost protesta. "U protestnoj koloni su dobrodošli svi sa koje god ideološke pozicije dolaze, ukoliko ne... »

Mirsad Kerić ipak živ, medicinska sestra pogrešila

Radio 021 pre 1 dan
Sin muzičara Mirsada Kerića, Denis Kerić, objavio je na svom Fejsbuk nalogu da mu je otac ipak živ i da je informacija iz bolnice u Nemačkoj bila pogrešna. Mirsad je bio za volanom "seata" u kom je stradao Šaban Šaulić kada je na njih u nedelju naleteo pijani vozač na autoputu u pravcu... »

"Koka-Kola" kupuje "Bambi"

Radio 021 pre 1 dan
"Koka-Kola" HBC Srbija je saopštila da je kompanija "Koka-Kola HBC AG" započela proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Jurop Partners" u vrednosti od 260 miliona evra. Kako se navodi u saopštenju, konačni sporazum će biti definisan kroz završna... »

Državljanin Srbije među uhapšenima na Haitiju zbog arsenala oružja

Radio 021 pre 2 dana
Nekoliko stranaca, među kojima jedan srpski državljanin, privedeno je u centru glavnog grada Haitija, Port-o-Prensu, zbog posedovanja arsenala automatskog oružja. Protiv njih je podignuta optužnica za "zločinačko udruživanje", saopštila je policija Haitija. "Privedena je grupa od osam... »

Srbiji od prodaje imovine SFRJ u Tokiju 5,8 miliona evra

Radio 021 pre 2 dana
Posle Titovog rezidencijalnog stana na Menhetnu, prodate su ambasada i rezidencija nekadašnje SFRJ u Tokiju, od čega će Srbija dobiti 5,8 miliona evra, pišu "Novosti". Ugovor o kupoprodaji ambasade i rezidencije nekadašnje SFRJ u Tokiju, na ukupan iznos od 14,7 miliona evra, potpisan je 31.... »

©2019 Netmark d.o.o.