Radio 021 » Vesti dana

http://www.021.rs

Radio 021

FOTO: Pokušali preko Gradine da prošvercuju 2.000 termostata za bojlere

Radio 021 pre 7 sati
Carinici su u saradnji sa policijom 19. februara na ulazu graničnog prelaza Gradina, u gepeku jednog automobila zaplenili gotovo 2.000 termostata za bojlere. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao "ford mondeo" bugarskih registarskih oznaka koji je u vlasništvu firme iz Sofije,... »

Evro sutra 118,13 dinara

Radio 021 pre 1 sat
Dinar će u četvrtak oslabiti za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,13 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). U odnosu na evro, dinar će biti isti kao pre godinu dana, za 0,2 odsto biće jači nego pre mesec dana i isti kao na početku godine.... »

Novosađani na protestu u petak potpisuju "Sporazum sa narodom"

Radio 021 pre 5 sati
Protest pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" održaće se i ovog petka, 22. februara, šesti put, u Novom Sadu. Okupljanje građana biće na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova. Na skupu će govoriti prof. dr Čedomir Čupić i doc. dr... »

Dejanović: Žene koje su u istom mesecu počele da rade i ostale u drugom stanju biće finansijski stimulisane

Radio 021 pre 3 sata
Izmenom i dopunom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom biće obuhvaćene žene sa visokim primanjima, žene koje su radile manje od šest meseci i žene koje su u istom mesecu počele da rade i ostale u drugom stanju, izjavila je danas ministarka za demografiju i populacionu politiku... »

Ćulibrk: Srbiji će ovim tempom trebati 40 godina da iskoreni siromaštvo

Radio 021 pre 4 sata
Srbija je zemlja društvene nejednakosti i ovim tempom biće potrebno 40 godina da u njoj bude iskorenjeno siromaštvo, rečeno je danas na tribini "Pravda se ne dobija na poklon, ona se osvaja". Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković rekao je da bez pristojnog i... »

Hrvatska od Srbije potražuje 1.396 osoba zbog ratnih zločina

Radio 021 pre 10 sati
Na spisku hrvatskih pravosudnih organa, dostavljenom Srbiji, nalazi se 1.396 imena osoba koje su optužene ili osuđene za ratne zločine, piše "Politika". Kako navodi list, ovaj spisak predat je Tužilaštvu za ratne zločine u aprilu prošle godine i poslednji je ovakve vrste koji je dostavljen... »

Direktor Kliničkog centra Vojvodine podneo ostavku, smenjena direktorka Dečije bolnice

Radio 021 pre 1 sat
Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Vojvodine dr Petar Slankamenac podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je za 021 u Pokrajini. Pokrajinska vlada danas je prihvatila ostavku i za v.d. direktora imenovala dosadašnju pomoćnicu direktora KCV za zdravstvo dr Editu Stokić. Ona će na... »

Tužba protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja

Radio 021 pre 32 minuta
Agencija za borbu protv korupcije zatražila je podnošenje tužbe protiv rešenja Povernika za informacije od javnog zanačaja kojim joj je naloženo da novinarki CINS-a omogući uvid u dokumente koje su politički subjekti koristili kаo sredstvа obezbeđenjа zа kredite i zаjmove u... »

Izvučen najveći dobitak na Euromilionu u istoriji Irske vredan 175 miliona evra

Radio 021 pre 8 sati
To je najveći iznos koji je ikada ijedan učesnik lutrije iz Irske osvojio. Getty Images Ovo je najveći iznos koji je ikada ijedan učesnik lutrije iz Irske osvojio Vlasnik dobitnog tiketa na lutriji u Irskoj osvojio je u utorak džekpot vredan više od 175 miliona evra. To je najveći iznos koji... »

Norveška: 170 vojnika tvrdi da su bili žrtve seksualnih napada

Radio 021 pre 4 sata
Skoro 170 vojnika od ukupno 16.000 pripadnika Norveških oružanih snaga tvrde da su bili žrtve silovanja ili pokušaja silovanja u 2018. godini, pokazala je anketa koju je sprovela armija. Stručnjacima je upadljiva činjenica da su skoro polovina žrtava muškarci. Državna televizija NRK... »

©2019 Netmark d.o.o.