Radio 021 » Vesti dana

http://www.021.rs

Radio 021

Hiljade penzionerskih kartica nisu preuzete, mnoge već proglašene nevažećim

Radio 021 pre 5 sati
Manje od 300.000 penzionera u Srbiji preuzelo je u prethodnih nekoliko meseci svoje identifikacione kartice u PIO fondu. Interesovanje za novi dokument među najstarijim sugrađanima je slabo, a Fond je u ovaj posao iz svoje kase uložio 93,5 miliona dinara. Svi troškovi izrade kartice, kao i... »

Šid: Beživotno telo muškarca pronađeno na železničkoj stanici

Radio 021 pre 4 sata
Telo migranta nađeno je sinoć na koloseku železničke stanice u Šidu, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica. Telo je poslato na obdukciju. Kako se nezvanično saznaje, migrant poreklom iz Tunisa stradao je od strujnog udara. Autor: Tanjug... »

Lidere mađarske vladajuće partije Fides iznenadili protesti

Radio 021 pre 2 sata
Demonstracije ulaze u sedmi dan i protestu su se priključile najrazličitije organizacije. Reuters Demonstranti ispred državne televizije Veliki broj ljudi okupio se po snegu i ledu ispred zgrade državne televizije u Budimpešti zbog protesta koji je okupio najširi spektar organizacija u... »

Sutra ledena kiša, za vikend temperatura u plusu

Radio 021 pre 3 sata
Četvrtak će u Novom Sadu biti veoma hladan i padaće kiša koja će se lediti pri tlu. Minimalna dnevna temperatura biće -7, maksimalna -1 stepen Celzijusa. U petak malo manje hladno i moguća je slaba kiša. Najniža dnevna temperatura biće -4, najviša plus tri stepena. Za vikend tmurno,... »

Južna Afrika: Kako je pastir pronašao groblje dinosaurusa

Radio 021 pre 2 sata
Pastir, nastavnik i penzioner doveli su do jednog od najvećih pronalazaka ostataka dinosaurusa u istoriji Južne Afrike. BBC Ovo je priča o tome kako su pastir, nastavnik geografije i penzioner doveli do jednog od najvećih i najvažnijih otkrića kostiju dinosaurusa u Južnoj Africi. Pastir po... »

Istraživanje pokazalo ko je najspremniji da oružjem brani zemlju

Radio 021 pre 2 sata
Istraživanje instituta "Galup internešenel" pokazalo da bi u Zapadnoj Evropi svega jedna četvrtina stanovništva uzela oružje u ruke da brani zemlju. U SAD je na vojnu odbranu spremno 44 odsto stanovništva, a u državama Bliskog istoka, severne Afrike i Pakistanu do 94 odsto građana bi... »

Tolstojeva ulica bez vode zbog havarije

Radio 021 pre 6 sati
Tolstojeva ulica nema vode zbog havarije. Ova ulica bez vode će biti do 12 časova. Postoji mogućnost da će u toku radova blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena. Autor: 021.rs... »

Premijer Češke zabranio korišćenje "Huavej" telefona

Radio 021 pre 8 sati
Premijer Češke Andrej Babiš naložio je svojoj vladi da prestane sa korišćenjem mobilnih telefona kineske kompanije "Huavej". Njegova odluka dolazi samo dan nakon što je Nacionalna agencija za sajber bezbednost upozorila da hardver i softver koje proizvodi "Huavej" i još jedna kineska... »

Ovog decembra bez Koncerta godine, nije isključena mogućnost ponovnog održavanja manifestacije

Radio 021 pre 2 sata
Prvi put od 2010. godine u decembru se na Spensu neće održati Koncert godine, potvrdili su za 021 organizatori i PR služba Spensa. Konstantin Polzović, jedan od organizatora Koncerta godine, za 021 kaže da postoji više razloga za neodržavanje manifestacije ovog decembra. "Koncert godine je... »

Novosadska Akademija umetnosti jedina iz Srbije u svetskom konzorcijumu umetničkih institucija u Kini

Radio 021 pre 3 sata
Akademija umetnosti u Novom Sadu je pristupila Alijansi umetničkih filmskih škola, kao jedina institucija iz Srbije koja je na Centralnoj dramskoj akademiji u Pekingu (Central Academy of Drama) ušla u konzorcijum sa umetničkim univerzitetima u okviru "The Belt & Road International Film Education... »

©2018 Netmark d.o.o.