Татјана Матић: Број туриста из Турске порастао за 49 одсто(ВИДЕО)

Бета 16.07.2021

 Министарка трговине, туризма и телекомуникација Србије Србије Татјана Матић изјавила је данас да је у првих пет месеци ове године број туриста из Турске у Србији порастао за 49 одсто у односу на лане.

Матић је, након састанка с министром културе и туризма Турске Мехметом Нури Ерсојем рекла и да су туристи из Турске сада на првом месту, када је реч о доласку страних туриста у Србију, саопштено је из Владе.

Она је навела да је прихваћен предлог турског колеге да грађани Србије путују у Турску, а турски држављани у Србију само са личном картом.

Према њеним речима, туристи из Турске поред Београда, Новог Сада и Ниша, воле да обилазе и Златибор, Копаоник, Нови Пазар и све туристичке локације које се налазе на путу до тог града.

У саопштењу на сајту Владе Србије је наведено да су саговорнци оценили и да постоје велике могућности за унапређење сарадње две државе у тој области.

Ерсој је рекао да ће Србија и Турска радити на томе да њихови грађани могу да путују у ону другу земљу само са личном картом.

Турска је као дестинација за Србију на трећем месту, а желимо да буде на првом и зато Србији дајемо предност, рекао је он.

ЦЕО ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ:

(Бета, 07.16.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Економија, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања