Cveće iz Topole krasi beli dvor i vladu Srbije Novakovići imali prvo jedan, a sada 8 plastenika u kom se proizvode preko 300.000 cvetnica godišnje (foto)

Alo 30.08.2021

Da proizvodnja cveća može biti unosan posao dokazuje porodica Novaković iz sela Gornja Trnava kod Topole. Za prvih četrnaest godina njihove cevtnice stigle su čak i do Belog dvora i Vlade Republike Srbije. Da bi zadovoljili visoke kriterijume mušterija, morali su da rade vredno i da iz godine u godinu sve više ulažu. Sada je njihova cvećarska proizvodnja raspoređena u osam plastenika, kvadrature oko 2200 kvadrata i tu nije kraj jer ova vredna porodica uvek ima nove planove.

„Radili smo povrće i videli da od toga nema velike zarade, predložila sam suprugu da krenemo sa cvećem, on me je poslušao i tako smo podigli prvo jedan plastenik pa sledeće još dva i svake godine ulažemo sve više i širimo posao. Radimo sezonsko cveće, lepi Jova, vinka, ledeno srce, vrbene, dan i noć, viseći program, surfinije, potpunije, viseće vinke, kaliopu, razne vrste muškatle, hrizantemu na otvorenom. Godišnje proizvedemo do 300.000 malih čašica a visećih od

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja