Van pameti! Promovisanje građana Srbije kao jeftine radne snage je nevaspitano, isto kao reklamiranje ćerke da je laka ženska (video)

Pravda 01.10.2021  |  Pravda, N.B.

Promovisanje Srbije kao jeftine radne snage je posledica nepostojanja dugoročne strategije naše ekonomije i neznanja onih koji odlučuju. To je van pameti. Zamislite da domaćin reklamira svoju ćerku za udaju tako što kaže, znate, ona je lepa zgodna, i nije problem da večeras ode s vama u krevet. A nakon toga očekuje da je neko uzme za suprugu, sa njom planira porodicu i život, izjavio je ekonomista Slobodan Tešić, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

- Otprilike to je to. Promovisati svoje građane kao jeftinu radnu snagu je nevaspitano, dugoročno loše, i jednostavno ne mogu da shvatim one koji to rade – rekao je Tešić. On je rekao da umesto jefitne, treba da promovišemo kvalitetnu radu snagu. - Našu zemlju treba promovisati itinito, a to je da mi imamo izuzetno kvalitetnu i randu snagu koja je sposbna da brzo uči. I to je prava stvar. Onaj ko dođe da investira u Srbiju sa idejom da je ovde kvalitetna radna

Pravda »

Najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja