Najnovije vesti

Deseci turskih vojnika poginuli u zračnim napadima sirijske vojske

Al Jazeera pre 9 minuta
Turska uzvraća paljbom na mete sirijske vojske nakon napada u kojem su poginula najmanje 33 turska vojnika. Najmanje 33 turska vojnika poginula su u napadu Assadovih snaga na položaje turske vojske u pokrajini Idlib, saopćio je guverner turske… »

Oni su preduzetnici godine u Srbiji

PC Press pre 1 sat
Zoran i Nikola Anđelković, osnivači i vlasnici kompanije Anđelković AL, dobitnici su prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje osmu godinu zaredom. Nagradu… »

Na današnji dan, 28. februar

B92 pre 1 sat
1525 - Španski osvajač Ernan Kortes (Hernan Cortez) pogubio je poslednjeg astečkog cara Kuautemoka (Cuauhtemoc). 1825 - Rusija i Velika Britanija potpisale su ugovor kojim je određena granica Aljaske i Kanade, teritorija koje su tada bile u posedu… »

Tate - Petak, 28. februar - Petar konačno prihvata da je tata i uvodi svoja pravila roditeljstva malom Boletu

Prva pre 1 sat
Marko vraća Horacija Tomi. Mala Janja je presrećna. Tomina majka se oprašta od njih i vraća se kući, savetujući Tomu da se čuva Ruže. Petar uspeva da vrati Boleta kući i konačno se miri sa tim da je otac ovog dečaka. Ipak, pravila koja uvodi… »

Urednici „SEEcult“ uručena nagrada „Tanja Petrović“

Cenzolovka pre 2 sata
Portal za kulturu Jugoistočne Evrope "SEEcult.org" ovogodišnji je dobitnik Nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, Fondacije "Tanja Petrović". Urednici portala Vesni Milosavljević priznanje je uručio prošlogodišnji… »

Nedeljnik traži nezavisnu komisiju za prisluškivanje novinara

Cenzolovka pre 2 sata
Nedeljnik je sačekao da vidi da li će Tužilaštvo da pokrene istragu, posebno posle najave ministra Vulina da će sam podneti krivičnu prijavu protiv sebe, ali pošto se to nije desilo, odlučili smo da se obratimo Republičkom javnom tužilaštvu… »

Princeza Valijant

Cenzolovka pre 2 sata
Svašta ja vidim dok kupujem cigare. Trafike su moji univerziteti. Pažljivom posmatraču, a ja si laskam da sam takav, dovoljan je letimičan pogled na izložene novinčine da bi video pravce razvoja političkog sistema kolektivnog pokvarenjaštva i… »

Na tribini Filozofskog fakulteta TV N1 uručena počasna „nacionalna frekvencija“

Cenzolovka pre 2 sata
Na Filozofskom fakultetu u Beogradu održana je tribina "Specijalni rat protiv nezavisnih medija i novinara nezavisnih medija". Teme o kojima se razgovaralo bili su napadi na medije koji kritikuju vlast i načini obračuna prilikom kojih se diskredituju… »

Istraživanje: Javni servisi neizbalansirani, komercijalni na strani vlasti

Cenzolovka pre 2 sata
Javni televizijski medijski servisi u Srbiji izveštavaju nedovoljno izbalansirano o političkim akterima, dok je u slučaju komercijalnih televizija sa nacionalnim frekvencijama situacija neuporedivo gora, rečeno je u Novom Sadu na predstavljanju… »

Tužilaštvo pokrenulo postupak u vezi sa slučajem Vulin – Nedeljnik

Cenzolovka pre 2 sata
Tužilaštvo za Visokotehnološki kriminal pokrenulo je postupak tokom koga će ispitati da li je ministar odbrane Aleksandar Vulin nezakonito došao do elektronske prepiske između urednika Nedeljnika Veljka Lalića i bivšeg ministra odbrane Dragana… »

Vesti dana »