Najnovije vesti

Bivša zgrada Beobanke eko centar

Danas pre 7 minuta
Na mestu nekadašnje zgrade Beoabnke na Zelenom vencu firma „Stattwerk“, planira da izgradi energetski efikasni zeleni soliter- balkanski eko centar. Za izgradnju ovog objekta biće potrebno godinu dana ali pre toga predstoji finalizacija idejnog rešenja, završetak administrativnih procedura i... »

Beg u inostranstvo smanjuje nezaposlenost

Danas pre 8 minuta
Da li će sledeće godine zaista biti smanjena nezaposlenost u Srbiji ispod 10 odsto kao što je najavila premijerka Ana Brnabić? Po svemu sudeći da, samo što bi to mogla dobrim delom biti loša, a ne dobra vest. Naime, premijerka je RTS-u izjavila da "imamo smanjenje nezaposlenosti na oko 12... »

Platni razredi odloženi do 2019.

Danas pre 2 minuta
Izmenama i dopunama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, koje je danas usvojila Skupština Srbije, propisano je da se uvođenje platnih razreda za zaposlene u javnoj upravi odlaže za godinu dana, odnosno do 1. januara 2019. godine. Skupština Srbije usvojila je i Zakon o zaposlenima... »

Vučić na Kubi, sastao se sa predsednikom parlamenta

RTV pre 2 minuta
RTV: Vučić na Kubi, sastao se sa predsednikom parlamenta
HAVANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Havani sa predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasom Ernandesom, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja. Predsednik Vučić je istakao da je ova poseta Kubi njegova prva poseta regionu Latinske Amerike od... »

Krivi ili ne, nas se to ne tiče

Danas pre 2 minuta
* Srbija će nastaviti da uverava građane da balansira u odnosu na Rusiju, udaljavajući se i ovako već dovoljno udaljena od svojih suseda s jedne, odnosno EU s druge strane. Sedenje na dve stolice ili vođenje navodno balansirane politike između Evropske unije i Rusije ima svoje posledice ne... »

SiSoftware baza otkriva AMD procesor sa Vega-baziranim GPU-om

Benchmark pre 7 minuta
SiSoftware baza otkriva nam AMD procesor, koji sadrži GPU sa 28 CU (compute units) i 2GB memorije. Procesor bi mogao biti desktop ekvivalent Raven Ridge-a. IGP procesora je u bazi označen kao AMD 15FF Graphics (28CU 1792SP SM5.2 555MHz, 16kB L2, 2GB 2.4GHz). Ono što je zanimljivo, jeste da je... »

Za prvi stan povraćaj PDV-a i kad je pod hipotekom

Radio 021 pre 8 minuta
Građani Srbije koji kupuju prvi stan imaće pravo na povraćaj PDV-a i u slučaju kada je ta nekretnina pod hipotekom, predviđeno je izmenama Zakona o PDV-u koje je danas usvojila Skupština Srbije. Izmenama Zakona o PDV-u omogućeno je pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu prvog stana punoletnim... »

U budućnosti će umesto lampi svetleti biljke

PC Press pre 8 minuta
Američko odeljenje za energiju finansira istraživanje stručnjaka čiji je cilj da kreiraju biljke koje svetle u mraku, a u nadi da će u budućnosti moći da osvetljavaju domove i ulice, a sve to putem svetlosti koju budu emitovale sa listova, te na taj način pomognu uštedu energije. Svetlost... »

Novinar T.L ponovo uhapšen, pretio i Tepićevoj i čelnicima NDNV

RTV pre 2 minuta
RTV: Novinar T.L ponovo uhapšen, pretio i Tepićevoj i čelnicima NDNV
NOVI SAD - Osumnjičeni T.L. (29), koji je prošle sedmice hapšen zbog pretnji poslanici Mariniki Tepić, pa dva dana kasnije pušten na slobodu, danas je opet uhapšen zbog sumnje da je pretio i dvojici novinara. Istovremeno sa današnjim hapšenjem, Viši sud u Beogradu mu je odredio pritvor do... »

Putin: Mešanje Rusije u američke izbore je izmišljeno

Politika pre 2 minuta
Ankete pokazuju da Putin ima podršku 80 odsto glasača i da će glatko pobediti na izborima 18. marta sledeće godine. MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je „špijunomanija” između Rusije i SAD veštački pokrenuto pitanje i da je mešanje Rusije u američke izbore... »

O izložbi "Arsenije Teodorović i Srpska crkva u Budimu" u petak u GMS

Radio 021 pre 8 minuta
Stručno tumačenje izložbe "Arsenije Teodorović i Srpska crkva u Budimu" biće organizovano u petak, 15. decembra, u Galeriji Matice srpske. Predavač će biti kustoskinja Galerije Matice srpske Stanislava Jovanović. Delovi nekadašnjeg ikonostasa budimske katedralne crkve Svete Trojice,... »

Sirijska vlada ne želi da razgovara s opozicijom

Politika pre 8 minuta
ŽENEVA – Šef delegacije sirijske vlade na pregovorima u Ženevi Bašar Džafari izjavio je danas da njegov tim neće učestvovati u dijalogu s opozicijom sve dok ona bude insistirala na povlačenju predsednika Sirije Bašara Asada s vlasti. U Ženevi je u toku osma runda mirovnih pregovora o... »

Dodela sertifikata nezaposlenim leskovčanima

Jug press pre 1 minut
LESKOVAC U okviru projekta Evropske unije, IPA 2012. „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“, Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Leskovac organizovala je osnovnu informatičku obuku prema ECDL standardu. Povodom završene obuke, predstavnici NSZ... »

Racionalizacija u Gradskoj upravi

RT Kragujevac pre 1 minut
Nadzorni odbori javnih preduzeća i skupštine privrednih društava, čiji je osnivač grad Kragujevac, u cilju racionalizacije zaposlenih do kraja tekuće godine, treba da donesu odluku o isplati stimulativnih otpremnina u iznosu od 36.000 dinara za svaku navršenu godinu rada kod poslodavca kod... »

Đilasova odluka uzburkala političku scenu

Vesti online pre 8 minuta
Odluka Dragana Đilasa da uđe u trku za gradonačelnika Beograda ustalasala je političku scenu. I vlast i opozicija se prebrojavaju. Dragan Đilas, umesto Siniše Malog, želi ponovo u gradonačelničku fotelju. U intervjuu za "Nin" između ostalog kaže da su mu građani savetovali da se... »

Za prvi stan povraćaj PDV-a i kad je pod hipotekom

Radio 021  pre 8 minuta  još 32 povezane

"Večiti" sa "kreča": Partizan – Zvezda 9:8 (VIDEO)

B92  pre 4 sata  još 21 povezana

Hapšenje u NS: Zvao na masažu, pa terao na prostituciju

B92  pre 6 sati  još 18 povezanih

Putin odgovara na pitanja, rekordnih 1.640 novinara

Dnevnik  pre 4 sata  još 14 povezanih

Nikolić za B92: Nisam tužio Partizan, niti ću!

B92  pre 4 sata  još 15 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.