Najnovije vesti

Beograd: Nacrt plana za bolji vazduh na uvidu javnosti

Nova ekonomija pre 58 minuta
Nakon brojnih i dugugodišnjih kritika da se u prestonici Srbije ne vodi mnogo računa o kvalitetu vazduha, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda saopštio je da svi zainteresovani građani mogu da obave uvid u Nacrt plana kvaliteta… »

Od početka epidemije od korona virusa u Šumadiji preminule 264 osobe

Glas Šumadije pre 53 minuta
Prema podacima kragujevačkog Instituta za javno zdravlje do 11. januara ove godine u Šumadijskom upravnom okrugu testirano 65.096, dok je korona virus potvrđen kod 20.888. Ukupan broj osoba stavljenih u kućnu izolaciju je 127.635 Prema istim podacima… »

Četvrti protest Nišlija protiv bahate vožnje, građani se okupili ispred Suda, traže promenu zakona

Južne vesti pre 52 minuta
Veliki broj Nišlija okupio se od 15 sati ispred Osnovnog javnog suda u Nišu kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog stradanja 12-godišnjeg deteta i 48-godišnjeg muškarca u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana, koja je uznemirila javnost… »

UN: Broj migranata u svetu manji za dva miliona zbog pandemije koronavirusa

Novi magazin pre 52 minuta
Pandemija koronavirusa smanjila je broj migranata u svetu za dva miliona od sredine prošle godine zbog zatvaranja granica i zabrane putovanja širom sveta, navodi se u novom izveštaju Ujedinjenih nacija. Autorka izveštaja Klare Menoci je novinarima… »

Antić: Izlaz na autoput preko petlje Batajnica u aprilu

RTV pre 46 minuta
BEOGRAD - Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je danas radove na petlji Batajnica, zajedno sa predstavnicima izvođača radova kompanije "Štrabag" i stručnog nadzora "Eptise" i rekao da se radovi odvijaju prema planiranim rokovima i da… »

U Srbiji još 22 osobe umrle od koronavirusa, 1.393 novozaražene

Novi magazin pre 40 minuta
U prethodna 24 sata u Srbiji su umrle 22 osobe od posledica zaraze koronavirusom, pa je ukupan broj umrlih tokom epidemije povećan na 3.730, objavljeno je danas na sajtu covid19.rs. Od petka do danas registrovano je 1.393 slučajeva infekcije, dok je… »

Ajhlinger: Mnogo kompanija razmišlja da dođe u Srbiju

RTV pre 22 minuta
BEOGRAD - Mnogo kompanija razmišlja da dođe u Srbiju u okviru strategije obezbeđivanja dobavljača na bližim destinacijama (nearshoring) umesto dalekim na istoku, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore (AHK… »

Celodnevni policijski čas u delu Sudana zbog plemenskih sukoba

Novi magazin pre 22 minuta
Sudanske vlasti su uvele celodnevni policijski čas u celoj provinciji Zapadni Darfur, posle plemenskih sukoba Arapa i nearapskog stanovništva u kojima je od petka do danas poginulo najmanje šest osoba, a ranjeno najmanje 28. Vlasti Zapadnog Darfura… »

„Srećna svinjska supa" i „nasmejani hleb" - na Tajlandu sve više jela sadrži kanabis

RTS pre 1 sat
„Hleb koji se smeška“ i „salata koja veselo pleše“ nisu uobičajena jela na Tajlandu. Ipak, u jednom tamošnjem restoranu se nadaju da će specijalitetima sa kanabisom, uspeti da privuku što više gostiju. Restoran u bolnici „Čao Fija… »

U Srbiji 1.393 novozaražena, 22 osobe preminule

IndeksOnline pre 46 minuta
BEOGRAD – U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena 1.393 nova slučaja korna virusa, a preminule su 22 osobe. Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, od poslednjeg preseka testiranoj e 9.099 uzoraka. U boilnicama su 5.362 pacijenta, od kojih je… »

Vesti dana »