Najnovije vesti

HNS: Izetbegović pretnjama ratom radikalizuje Bošnjake

Blic pre 2 sata
Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji saopštio je danas da su nove pretnje ratom, koje je ponovo u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsedništva Bakir Izetbegović, pokušaj radikalizovanja Bošnjaka i njihovog okretanja od Evropske unije i NATO,... »

Preminuo Malkom Jang, osnivač i gitarista grupe „AC/DC“

Danas pre 2 sata
Malkom Mičel Jang, suosnivač, kompozitor, gitarista i prateći vokal u čuvenom australijskom hard rok sastavu „AC/DC“, preminuo je u 65. godini života. “S iskrenom tugom danas moramo da objavimo da je preminuo Malkom Jang. Malkom je, zajedno s Angusom, bio osnivač i stvaralac u... »

Haradinaj: Nije tačno da se Mogerini uvredila

Danas pre 2 sata
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio da konferencije za medije sa Federikom Mogerini nije bilo zbog "kašnjenja i diskusija koje su oduzele malo više vremena". RTK2 prenosi da je Haradinaj održao konferenciju za novinare u Prištini povodom učešća na Savetu za pridruživanje i... »

Brazilski tajkun osuđen na više od devet godina zatvora

Večernje novosti pre 2 sata
Brazilski sud osudio je rudarskog tajkuna Bernarda Paza, koji je osnovao ogroman umetnički park "Inotim", za pranje novca i izrekao mu kaznu zatvora dužu od devet godina. Brazilski sud osudio je rudarskog tajkuna Bernarda Paza, koji je osnovao ogroman umetnički park "Inotim", za pranje novca i... »

Tramp zamrzava odluku o trofejima iz lova na slonove

Večernje novosti pre 2 sata
Američki predsednik Donald Tramp rekao je da odlaže stupanje na snagu odluke o dozvoljavanju unošenja trofeja iz lova na slonove u SAD dok ne "preispita sve činjenice od konzervaciji" Američki predsednik Donald Tramp rekao je da odlaže stupanje na snagu odluke o dozvoljavanju unošenja trofeja... »

Nove napetosti između Ukrajine i Poljske

Blic pre 2 sata
Ukrajina je danas pozvala na razgovor poljskog ambasadora u Kijevu, nakon što je Poljska zabranila ulazak u zemlju jednom ukrajinskom zvaničniku, dovodeći do nove eskalacije u diplomatskom sporu oko problematične prošlosti dva suseda, prenosi Rojters. Odluka Varšave da zabrani ulazak... »

Tragedija u Hrvatskoj: Žena udarila dvoje dece na pešačkom prelazu

Večernje novosti pre 2 sata
U večernjim satima u Samoboru u Hrvatskoj na Trgu kralja Tomislava 15 dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubilo jedno dete. U večernjim satima u Samoboru u Hrvatskoj na Trgu kralja Tomislava 15 dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubilo jedno dete. Dok su oko... »

Nakon 34 godine: Vođa bivšeg političkog krila IRA odlazi sa funkcije

Blic pre 2 sata
Vođa stranke Šin Fejn, bivšeg političkog krila Irske republikanske armije (IRA), Džeri Adams saopštio je danas delegatima na partijskoj konferenciji da će se sledeće godine povući sa funkcije nakon 34 godine na čelu stranke, prenosi Rojters. Agencija navodi da će povlačenjem Adamsa biti... »

U Čileu sutra parlamentarni i predsednički izbori

Blic pre 2 sata
Bivši predsednik Čilea, Sebastijan Pinjera, glavni je kandidat za pobedu na predsedničkim izborima, zakazanim uporedo sa parlamentarnim, koji se održavaju u nedelju. Kako navodi agencija AP, oslabljena ekonomija i druge nedaće centrističko levičarske vlade sadašnje predsednice Čilea Mišel... »

Sastanak grupe za podršku Libanu možda u Francuskoj

Blic pre 2 sata
Francuska razmatra da li će biti domaćin Međunarodne grupe za podršku Libanu, koja za cilj ima da razmatra političku krizu u toj državi, saopštio je danas izvor blizak predsedniku Francuske Emanuelu Makronu. Izvor navodi da do sada nije postignuta odluka o tome gde će se grupa sastati, ni da... »

Nadogradnja "Kockice" i "Cvrčka"

Večernje novosti pre 2 sata
Najveći manjak mesta u palilulskim vrtićima na levoj obali Dunava, uskoro povećanje kapaciteta. Planirana adaptacija čak pet objekata, čime bi se obezbedilo oko 1.000 mesta za najmlađe. NOVA mesta u vrtićima nadogradnjom već postojećih objekata, pogotovo na levoj obali Dunava, izlazak dece... »

Vlasti Pariza kaznile 1.142 klijenta prostitutki

Blic pre 2 sata
Vlasti pariskog regiona saopštile su da je 1.142 klijenta prostitutki novčano kažnjeno u francuskoj prestonici otkako je u aprilu 2016. stupio na snagu zakon koji zabranjuje kupovinu seksa. Ovaj zakon se fokusira na kažnjavanje klijenata, a njime je uvedena kazna u visini od 1.500 evra koja... »

Španija spasila 500 migranata u Mediteranu

Blic pre 1 sat
Španske vlasti saopštile su da su spasile oko 500 migranata koji su pokušali da iz Afrike preko Sredozemnog mora pređu u Evropu. Predstavnik španskog regiona Mursija, Fransisko Bernabe, kazao je da je 461 migranat stigao iz Alžira u Kartahenu u 44 čamca, prenosi AP. Kako se navodi, kod... »

Honda povlači 900.000 vozila odisej

Večernje novosti pre 2 sata
Kompanija Honda je danas objavila da povlači oko 900.000 svojih minivan vozila "odisej" zbog problema sa zadnjim sedištima. Kompanija Honda je danas objavila da povlači oko 900.000 svojih minivan vozila "odisej" zbog problema sa zadnjim sedištima. Povlačenjem će biti obuhvaćeni modeli... »

Brazilski tajkun osuđen na više od devet godina zatvora

Blic pre 2 sata
Brazilski sud osudio je rudarskog tajkuna Bernarda Paza, koji je osnovao ogroman umetnički park "Inotim", za pranje novca i izrekao mu kaznu zatvora dužu od devet godina. Tužioci navode da je 2007. i 2008. godine 98,5 miliona dolara u donacijama i pozajmicama preuzmereno sa umetničkog parka na... »

©2017 Netmark d.o.o.