Najnovije vesti

Plastika šteti plućima, srcu, plodnosti: Otkriće čuvenog srpskog genetičara Miodraga Stojkovića

Sputnik pre 39 minuta
Čuveni genetičar Miodrag Stojković zajedno sa kolegama iz Srbije, Velike Britanije, SAD i Španije sproveo je naučno istraživanje o uticaju plastike na zdravlje. Podaci do kojih su došli su zabrinjavajući. Prema tim nalazima, plastika utiče na… »

Požega proglasila vanrednu situaciju zbog korone: Obavezne maske, kafići i restorani rade do 20 sati

Nedeljnik pre 34 minuta
Foto: Profimedia Štab za vanredne situacije opštine Požega doneo je danas odluku o proglašenju vanredne situacije zbog širenja koronavirusa, odnosno osam mera koje će ubuduće morati da se poštuju kako bi se sprečilo širenje kovida-19. Prva od… »

Najčešće primedbe kupaca na kašnjenje isporuke robe

RT Kragujevac pre 27 minuta
Tokom vandrednog stanja građani su se zbog mera opreza opredeljivali češće za „kupovinu iz fotelje“, a jedan od najčešćih prigovora koji su dobijale organizacije za zaštitu potrošača odnosilo se na to što im se roba ne isporučuje u… »

Šarčević: Zaraženim maturantima prijemni u avgust, a studemtima još jedan ispitni rok

Nedeljnik pre 16 minuta
Foto: Printscreen N1 Maturantima koji su oboleli od kovida-19, biće omogućeno u avgustu da polažu prijemni ispit za upis na fakultet, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da je predložio da se studentima omogući još jedan ispitni… »

Imamo predrasude, šta će nam virus

Vreme pre 9 minuta
Priča o predrasudama, roman Bengalska noć Maitreji Mirče Elijadea, koji je "Geopoetika" objavila nedavno baš u vreme najnovijeg pika te teme, mislim na nerede zbog rasizma u Americi i lociranje istog u drugim delovima sveta, odličan je izdavački… »

Fijat sa radom počinje 7. jula

RT Kragujevac pre 9 minuta
Radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija će se, prema najavama, sledeće nedelje na posao vratiti sa plaćenog odsustva koje je počelo još 16. marta. Zaposleni su dobili osnovne informacije u vezi sa prevencijom širenja Kovida… »

Iranci apatični prema koroni, vlasti uvele strožije mere: Obavezne maske, snimljeni i upozoravajući spotovi

Nedeljnik pre 3 minuta
Foto: Profimedia U Iranu je od danas obavezno nošenje maski zbog porasta novozaraženih koronavirusom. Maske su obavezne u metrou, javnom prevozu i u zatvorenom prostoru. Nošenje maski je u Iranu do sada bilo preporuka i lični izbor. Vrhovni vođa… »

Kragujevački FMN na Šangajskoj listi

RT Kragujevac pre 3 minuta
Univerzitet u Kragujevcu se zahvaljujući Fakultetu medicinskih nauka ove godine našao na Šangajskoj listi za oblast Medicina – Klinička medicina, gde je plasiran između 201 i 300 mesta. Univerzitet u Kragujevcu je time postao najbolje rangirani… »

PODRŠKA NAVIJAČA RADNIČKOG NOVOM PAZARU

RTV Novi Pazar pre 3 minuta
Podrška našim lekarima i ljudima Novog Pazara! U potpisu ovog panoa na Plavom mostu u Bulevaru Kraljice Marije piše – navijači Radničkog. Poruka podrške ima veći značaj ukoliko se zna da između navijača kragujevačkog Radničkog i navijačke… »

U Crnoj Gori 61 novozaraženi, Španija vratila u karantin još jedan okrug

RTS pre 10 minuta
U svetu je koronavirusom zaraženo više od 11.400.000 ljudi, a do sada je od posledica infekcije preminulo 534.000 osoba. Oporavilo se skoro 6,5 miliona pacijenata. 18:04 Još 61 zaražen u Crnoj Gori, najviše u Rožaju U poslednja 24 časa analizirano… »

Vesti dana »