Najnovije vesti

Severna Makedonija novčano stimuliše lekare koji podstaknu pacijente da se vakcinišu

Radio 021 pre 30 minuta
Vlada Severne Makedonije odlučila je da novčano stimuliše lekare da podstaknu svoje pacijente da se masovno vakcinišu protiv kovida19. Kako se navodi u saopštenju, da bi podstakla interesovanje za vakcinaciju za zaštitu od kovida i sprečavanje… »

Još 89 osoba pozitivno na korona virus u Šumadiji

Pressek pre 29 minuta
Od 868 testiranih uzoraka, čiji su rezultati stigli u utorak do 20 sati, 89 osoba su bile pozitivne na kovid-19. U pitanju su 63 osobe iz Kragujevca, 9 iz Aranđelovca, 3 iz Topole, 4 iz Rače, 6 iz Knića, 3 iz Batočine i 1 iz Lapova, navodi se u… »

Hitna pomoć intervenisala 106 puta

B92 pre 18 minuta
Prema rečima dežurnog lekara Hitne pomoći, noć u Beogradu je protekla relativno mirno. Dežurale su 22 ekipe, plus jedna pedijatrijska koje su obavile ukupno 106 intervencija, od čega devet na javnim mestima. Ipak, nije bilo ozbiljnijih saobraćajnih… »

Fajsbuk napušta direktor koji je vodio projekat kriptovalute

RTV pre 12 minuta
VAŠINGTON - Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru Fejsbuka, Dejvid Markus, saopštio je da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na nečem novom. Markus je nadgledao napore Fejsbuka da razvije kripto valutu poznatu kao "Diem"… »

Amerika se približava opasnoj crvenoj liniji velikog rata: Drže fitilj i za paljenje Balkana

Pravda pre 30 minuta
Razmeštajući vojne snage po svetu, SAD se opasno približavaju liniji iza koje stoji veliki rat. Za sada su fokusirane na taktiku šireg obuzdavanja Rusije i Kine, odnosno pokušaje otvaranja novih žarišta - u Ukrajini, Tajvanu i na Balkanu- kako bi… »

Tviter zabranio deljenje fotografija i snimaka bez pristanka

Radio 021 pre 30 minuta
Tviter je saopštio da na svojoj platformi neće dozvoliti deljenje privatnih medijskih podataka, kao što su fotografije i video snimci, bez pristanka osobe koja se na njima nalazi. Politika privatnosti ove kompanije već zabranjuje deljenje privatnih… »

Ideja o albanskom državljanstvu za stanovnike Kosova neprihvatljiva za Srbe

Sputnik pre 23 minuta
Tokom nedavnog boravka albanskog predsednika Iljira Mete u Prištini Ramuš Haradinaj podgrejao je temu davanja državljanstva Albanije svim Albancima, ma gde se nalazili i bez uslovljavanja. Iako odgovor za sad nije dobio, Ivica Simić, analitičar sa… »

Ko je novi prvi čovek Twitter-a?

Bonitet pre 12 minuta
Početak nedelje obeležila je “odluka” Džeka Dorsija da se povuče sa mesta prvog čoveka kompanije Twitter. Kako je kasnije saopštila kompanija na mesto izvršnog direktora će ga zameniti sadašnji glavni tehnološki direktor, Parag Agraval… »

Ovako bi trebalo da izgleda osvežena Fiat Panda?

Auto blog pre 5 minuta
Da, Fiat Panda je doživela facelift ne tako davno. Ali verovatno to nije sprečilo dizajnerski tim da još malo poradi na ovom modelu i promeni još neki detalj – uključujući i onaj koji je vidljiv na prvi pogled. Podsetimo, poslednji facelift Fiat… »

Nedelja Black Friday popusta i sniženja do 80% još uvek traje!

Blic pre 42 minuta
Da li ste znali da Crni petak i dalje traje? Pitate se kako kad se već završio, ali na ovom mestu je sve moguće - ako niste stigli da obavite šoping ne očajavajte jer sniženja traju tokom cele nedelje i to do 80%! Na vama je samo da pronađete sve… »

Vesti dana »