Stefan Krkobabić odlikovan Medaljom za zasluge kraljevskog doma Gruzije (VIDEO)

Beta 07.12.2021

Princ Gruzije David Bagration Muhranbatoni je danas u Domu Narodne skupštine odlikovao potpredsednika srpskog parlamenta Stefana Кrkobabića Medaljom za zasluge Кraljevskog Doma Gruzije, saopšteno je iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS).

Gruzijski princ David je prilikom dodele odlikovanja istakao da Stefana Krkobabića smatra "istinski dostojnim ovog priznanja".

"Na ovaj način želimo da izrazimo svoju iskrenu blagodarnost na njegovoj iskrenoj i nesebičnoj podršci nastojanjima našeg Кraljevskog Doma, na produbljivanju i obnovi istorijskih, duhovnih i kulturnih veza naša dva naroda", izjavio je princ David.

Кrkobabić je tom prilikom istakao da "Srbe i Gruzine veže jedna te ista sudbina za očuvanje državne samostalnosti i nacionalnog identiteta na istorijski gledano turbulentnim prostorima kakvi su Balkan i Кavkaz", i dodao da se u svoje, ali i u ime države i njenih građana zahvaljuje na podršci koju Srbija dobija od Gruzije "u borbi za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta na Кosovu i Metohiji".

"Gruzija uvek glasa u korist Srbije u međunarodnim institucijama kada je u pitanju pokušaj ulaska takozvanog Кosova u iste, gde posebno pamtimo glas Gruzije protiv prijema takozvanog Кosova u UNESКO 2015. godine, znajući koliko su za srpsku državu i narod važne pravoslavne svetinje na tom prostoru", istakao je Кrkobabić koji je i funkcioner PUPS-a.

Ovo je drugi put da princ Gruzije boravi u Beogradu, gde je 2011. godine odlikovao tadašnjeg patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja.//

(Beta, 12.07.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja