Obratite pažnju, zbog "fali ti jedan papir" vraćaju sa granice Koji su uslovi za putovanje: PCR, buster ili ništa od navedenog?

Alo 03.02.2022

Otkako se pojavio novi soj virusa, omikron, države su odustale od objavljivanja uslova putovanja dva puta mesečno. Sada se ta pravila menjaju i na svakih nekoliko dana. Zbog toga su mnogi ove zime odlučili da odmor provedu u domaćim zimskim centrima. Onima koji se ipak odluče da idu u inostranstvo, na primer, za predstojeće Sretenjske praznike upućeni savetuju da ponesu sve dokumente o vakcinaciji i testovima, jer – više je sigurnije.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova svakodnevno se ažuriraju informacije o uslovima za ulazak u sve zemlje, od Azerbejdžana do Španije. A tamo piše - u Bosnu i Hercegovinu i dalje ulazimo bez ikakvih ograničenja, U Sloveniju i Hrvatsku uz zeleni sertifikat kao potvrdu o vakcinaciji. Uz njega je za Grčku, Austriju i Francusku potrebno priložiti i negativan pi-si-ar test ili brzi antigenski. U Bugarsku se može uz potvrdu o vakcinaciji ne stariju od 270 dana, dok

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja