Sukob u Ukrajini iz minuta u minut: Ruske snage ušle u Herson; Uslov za pregovore prestanak bombardovanja; DNR: Kijev granatirao rudnik

RTV 01.03.2022  |  Tanjug, RTS

KIJEV/MOSKVA/NJUJORK - Pet dana od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, održana je prva runda pregovora između Rusije i Ukrajine radi zaustavljanja borbi. Ukrajinski mobilni operateri blokirali su pozive ka Rusiji jer, kako tvrde, komunikacija je jedan od ključnih elemenata ratovanja. EU i SAD nastavljaju da prikupljaju vojnu pomoć za Ukrajinu i pooštravaju sankcije prema Rusiji. U Njujorku vanredno zaseda Generalna skupština UN.

23.02 - CNN : Pogođen stambeni kompleks u Harkovu, eksplozije kod Kijeva U novom napadu ruskih snaga na Harkov pogođen je stambeni kompleks u blizini bolnice, javlja CNN pozivajući se na verifikovane video snimke. 22.21 - MSP raspravlja sledeće nedelje povodom tužbe Ukrajine Međunarodni sud pravde u Hagu (MSP) zakazao je za sledeću nedelju raspravu povodom zahteva Ukrajine da taj sud UN hitno naredi Rusiji da odmah prekine vojne akcije, a planirano je da Kijev 7.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja