Лутовац: Проблем је што Вучић није причао о оних 10 одсто плана о којима нису писале новине

Бета 02.02.2023

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац оценио је да посланици Скупштине Србије, после данашњег обраћања председника републике Александра Вучића, нису чули ништа више о такозваном немачко-француском плану за Косову од онога што су неформално могли да сазнају из новина.

Лутовац је подсетио да је Вучић током излагања у парламенту рекао да је тачно "90 одсто онога" што је о том плану изашло у јавност, али и оценио да је проблем у томе што "није говорио о оних 10 одсто о којима нису писале новине".

"Данас смо видели врло конфузан наступ у ком се Вучић осврнуо на немачко-француски предлог. Нисмо чули ништа више од онога што смо могли неформално да сазнамо из новина", рекао је председник ДС за телевизију Н1.

Оценио је да је "апсурдно" да се у Скупштини Србије води јавна расправа о тајном документу који није на дневном реду. "Ми ћемо тражити да Вучић каже шта је то тајно у том документу. Дужан је да положи рачун за оно што је радио", рекао је Лутовац.

Додао је да је план неприхватљив јер је по његовим речима, упућен Вучићу.

"Верујем да постоје притисци према Вучићу лично а то о чему је он говорио да постоје притисци према Србији, демантовали су сами представници међународне заједнице и дипломате", навео је Лутовац.

(Бета, 02.02.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања