Zvezda osudila vređanje Atamana, ali dodala da je on provocirao reakciju navijača

Beta 09.03.2023

Košarkaški klub Crvena zvezda osudio je danas uvrede i verbalne napade prema treneru Efesa Erginu Atamanu, ali i naveo da je on svojim ponašanjem "isprovocirao reakciju publike i navijača".

"Klub nikada nije, niti će podržavati uvrede i verbalne napade na bilo koga na utakmicama u ogranizaciji KK Crvena zvezda", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u sredu u hali "Aleksandar Nikolić" ekipu Efesa sa 94:75, u utakmici 27. kola Evrolige.

Meč su između ostalog obeležile burne reakcije Atamana na sudijske odluke, kao i uvrede navijača Zvezde upućene turskom treneru.

Ataman je četiri i po minuta pre kraja dobio drugu tehničku grešku, što je značilo i automatsko isključenje, a potom je u najavi narednog meča protiv Makabija osudio ponašanje navijača Zvezde.

"Međutim, trener Anadolu Efesa svojim ponašanjem, isprovocirao je reakciju publike i navijača. Da li je to ponašanje bilo primereno, pokazalo je i kasnije isključenje trenera gostujuće ekipe, ali i neke utakmice u drugim zemljama u okviru istog takmičenja sa istim epilogom", dodaje se u saopštenju Zvezde i poziva na ranije izjave Atamana, koji je navijače crveno-belih 2014. godine nazvao "teroristima".

"Konačno, nekadašnji trener Galatasaraja 'zaboravio' je šta se dogodilo 2014.godine, zaboravio je na Marka Ivkovića, i kako je nazvao navijače i pristalice našeg kluba. Ako je on zaboravio – mi ne možemo. Sve ostalo, ide njemu na čast", zaključuju se.

Zvezda naredni meč u Evroligi igra sutra u Atini protiv Panatinaikosa.

(Beta, 09.03.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja