„Билчикова одлука, уколико је вест тачна, тешко објашњива“: Шта се зна о амандманима у извештају о Србији који сметају Телекому?

Цензоловка 31.03.2023  |  И. Николетић

Документ у коме се тражи да се Телеком Србија не помиње у извештају Европског парламента о напретку Србије, заправо је предлог са којим је известилац за Србију Владимир Билчик дошао на састанак о усаглашавању амандмана, објавио је данас Н1 сазнање до ког је дошао од извора из ЕП. Како наводи тај извор, усаглашавање је трајало три сата, знатно дуже него што је уобичајено и Билчикови предлози нису прихваћени.

„Део о медијима и Телекому Србија, остао је у тексту амандмана на нацрт извештаја“, навео је извор из Европског парламента за Н1. Други извор је рекао за Н1 да из текста амандмана, ипак, јесте избачен део навода о аферама у које је Телеком умешан, али да је остао већи део амандмана о улози Телекома Србија у контроли медијског простора у Србији. Са друге стране, Нова.рс је објавила да је информација да је Билчик тражио је да се Телеком Србија не спомиње у извештају

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Економија, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања