Cenzolovka

Advokat: Milovan Brkić životno ugrožen, verovatno neće dočekati suđenje

Cenzolovka pre 10 sati
Advokat Stevan Damnjanović izjavio je da je novinar Milovan Brkić zbog štrajka glađu u veoma lošem zdravstvenom stanju i da najverovatnije neće dočekati suđenje koje je zakazano za 30. jun. Damnjanović je agenciji Beta kazao da Brkić već četri… »

BIRODI: Zakonski predlagači treba da se izjasne o članovima Saveta REM-a

Cenzolovka pre 10 sati
Organizacija Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas zakonske predlagače članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da javnosti saopšte da li su članovi tog tela ispunili očekivanja, odnosno koje su rezultate… »

RTS: Internetom kruže lažna upozorenja o tužbama za TV pretplatu

Cenzolovka pre 10 sati
RTS poziva građane da ne nasedaju na prevare o pretplati za Javni servis koje se šire internetom. Ovih dana se društvenim mrežama širi lažno upozorenje građanima da ne primaju koverte iz suda u kojima se nalaze „utuženja za neplaćenu RTS… »

SRG: Novinarima i medijskim radnicima obezbediti sigurnost na javnim okupljanjima

Cenzolovka pre 10 sati
Stalna radna grupa za bezbednost novinara (SRG), u kojoj predstavnici novinarskih i medijskih udruženja sarađuju sa predstavnicima tužilaštva i policije kako bi nivo bezbednosti novinara u Srbiji bio unapređen, ustanovljava praksu da se uoči javnih… »

Maja Sever: To što i dalje nema pravde za ubistvo Milana Pantića je poruka celom društvu da nije sigurno i da ubice neće…

Cenzolovka pre 11 sati
U nedelju 11. juna biće 22 godine od ubistva novinara Milana Pantića. Od početka je bilo jasno da se motivi za ubistvo kriju u Pantićevim novinarskim tekstovima o privatizacijama, odavno se sumnja da iza zločina stoje i pojedini političari. Jedina… »

Kesić o Vučićevoj fotki iz Ribnikara: Baš me briga da li je prava, Vi ste lažni

Cenzolovka pre 15 sati
Voditelj Zoran Kesić prekinuo je debatu na društvenim mrežama o tome da li je fotografija predsednika Aleksandra Vučića u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" lažna ili ne, navodeći da to nije ni važno jer je sam predsednik lažan. "Niste… »

Pravi novinar: Ko je Miloš Obradović, ovogodišnji dobitnik nagrade Nikola Burzan?

Cenzolovka pre 15 sati
Ove godine, Danasovu nagradu „Nikola Burzan“ dobio je Miloš Obradović, novinar ekonomske rubrike našeg lista. „Burzan“ se dodeljuje najboljem novinaru ili drugom zaposlenom u redakciji u poslednjih godinu dana, a po tom kriterijumu –… »

Dimitrije Mirković dobitnik nagrade „Milan Pantić“

Cenzolovka pre 15 sati
Ovogodišnji dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost, koja nosi ime Milana Pantića, dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine, koji je mučki ubijen pre 22 godine ispred ulaza u zgradu, je novinar produkcije "Gračanica Onlajn" i dopisnik "Tanjuga"… »

Severna Makedonija: Misija za slobodu štampe smatra da je za krhki napredak potrebna dalja podrška

Cenzolovka pre 15 sati
Od 5. do 7. juna 2023., Evropska federacija novinara (EFJ), Evropski centar za slobodu štampe i medija (ECPMF), Free Press Unlimited (FPU), Međunarodni institut za štampu (IPI) i Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT) učestvovao je u misiji… »

Policija zadržala novinara Margetića sedam sati na srpskoj granici

Cenzolovka pre 16 sati
Hrvatski novinar Domagoj Margetić zadržan je noćas na graničnom prelazu Batrovci, gde je stigao pola sata pre ponoći, a zadržan je jutros do 7 časova. On se nalazio u autobusu koji je putovao za Zagreb, a kako je saznao od granične policije… »

Cenzolovka, najnovije vesti »