Cenzolovka » Vesti dana

https://www.cenzolovka.rs/

Cenzolovka

OCCRP objavio detalje o ubistvu slovačkog novinara

Cenzolovka pre 21 sat
Ubistvo dvadesetsedmogodišnjeg Jana Kucijaka, slovačkog istraživačkog novinara, plaćeno je 50.000 evra, a ubice su obilazile njegovu kuću sedam puta pre ubistva, otkrivaju novinari istraživačke mreže OCCRP koji su radili sa ubijenim Kucijakom. Jan Kucijak i Martina Kušnjirova (Foto... »

Nova medijska strategija – šansa za lokalne televizije

Cenzolovka pre 22 sata
Ovih dana počinje javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja Republike Srbije. Poslednjih godina bavio sam se ovom temom i objavio sam na desetine tekstova o stanju u elektronskim medijima u Srbiji. Kao člana radne grupe NKEU za poglavlje 10,u više navrata, pozivan sam... »

Još jedna tužba protiv Poverenika zbog CINS-ovog zahteva

Cenzolovka pre 22 sata
Agencija za borbu protiv korupcije prvo je odbila zahtev CINS-a za traženim dokumentima, a onda i inicirala podizanje tužbe protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja, koji je naložio dostavljanje dokumentacije. Republički javni tužilac podneo je Upravnom sudu tužbu protiv... »

RTS zatamnio natpis „Nema predaje“ na majici, pa se izvinio

Cenzolovka pre 12 sati
Radio-televizija Srbije izvinila se javnosti jer je, kako su saopštili, greškom urednika, u Jutarnjem programu, jednom od anketiranih građana blurovan natpis na majici. U Jutarnjem programu RTS-a danas je emitovan prilog u koje je, greškom urednika, jednom od anketiranih građana blurovan natpis... »

Loš trip i opasan vajb

Cenzolovka pre 15 sati
Usred bela dana, mladić je zabio nož u srce drugaru iz ulice. Nedugo zatim, maloletnik od 17 godina u Novom Pazaru ubio je drugog mladića. Javnost je bila zgrožena takvim događajima, a mediji su danima pisali, izvlačeći najprljavije detalje. Mediji su o ubistvu u malom sremskom selu Laćarak... »

Apelacioni sud naložio novo suđenje Ištvanu Kaiću po tužbi urednika KRIK-a

Cenzolovka pre 22 sata
Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Ištvanu Kaiću, saradniku Instituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, naloženo da uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću isplati naknadu jer je na svom sajtu iznosio neistine o njemu. Razlog je to što Kaićev sajt nije... »

UNS: Novinari da i dalje predlažu člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije

Cenzolovka pre 15 sati
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što su Nacrtom Zakona o sprečavanju korupcije ukinuti ovlašćeni predlagači pa je novinarskoj i advokatskoj struci onemogućeno predlaganje članova Odbora odnosno Veća, koje je ključno telo za kontrolu i rad Agencije za borbu protiv korupcije. UNS... »

Kako je jedan spot za filmski program na RTS izazvao buru? (VIDEO)

Cenzolovka pre 1 dan
Ne može jedan čovek da vlada! Strašno je to što danas preživljavamo. Bezakonja i nasilja je mnogo. Neko iz RTS-a nam je namignuo, da znamo da je otet. Svaka mu čast. Inače radi se o aktuelnoj najavi filmova na javnom servisu. Geplaatst door Viktor Kostić op Vrijdag 15 februari 2019 Raja... »

Poverenik pokrenuo postupak protiv REM

Cenzolovka pre 1 dan
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo je postupak nadzora prema Regulatornom telu za elektronske medije povodom objavljivanja velikog broja personalizovanih adresa elektronske pošte podnosilaca prijava. Ovo je objavljeno na Tviter nalogu Poverenika,... »

Laž kao model ponašanja (VIDEO)

Cenzolovka pre 1 dan
Javnost je oduvek bila u zoni komfora zato što je od medija očekivala da dobije tačnu i nepristrasnu informaciju, izjavio je FoNetu novinar Cenzolovke Denis Kolundžija, koji smatra da sada živimo u vremenu težnje da građani izgube poverenje u novinare i istinu. On je, u okviru serijala Pres... »

©2019 Netmark d.o.o.