Cenzolovka

The Forum on Information and Democracy calls for a New Deal for Journalism

Cenzolovka pre 5 sati
As the Covid-19 pandemic undermines journalism at a growing pace, the Forum on Information and Democracy is publishing its recommendations under the title A New Deal for Journalism. The report presents a plan to guarantee up to 0.1% of GDP a year into… »

Baza „Prosudi ko sudi“ dobila svetsko priznanje

Cenzolovka pre 5 sati
KRIK-ovom istraživanju sudija „Prosudi ko sudi“ dodeljeno je prestižno svetsko priznanje „Sigma“. Naša baza jedan je od 20 projekata kojima je ove godine uručena nagrada ili priznanje za istraživanje zasnovano na podacima. Sigma Awards (foto… »

Sud odbio sve predloge tužilaštva i odbrane za izvođenje dodatnih dokaza u procesu za ubistvo Ćuruvije

Cenzolovka pre 5 sati
Sudeći prema današnjem ročištu, sva je prilika da se približavamo zaključenju glavnog pretresa, odnosno iznošenju završnih reči i kraju ponovljenog suđenja za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Sat vremena trajalo je samo brzo čitanje spiska… »

Top GUM

Cenzolovka pre 5 sati
U postojećem medijskom sustavu, koji je prilagođen egomanskim potrebama političke klase, novinar je praktički mrtav. Krajnji je čas da se iz te smrti izvuče pouka. Treba je shvatiti kao moždanu kap koja prelijeva čašu. Andrej Plenković (foto… »

Urednica N1 Slovenija: Veliki dan, zemlja bogatija za nezavisni medij

Cenzolovka pre 5 sati
Glavna i odgovorna urednica N1 Slovenija Katja Šeruga izjavila je u emisiji N1 Studio Live da je otvaranjem portala N1 u Ljubljani Slovenija postala bogatija za profesionalni, nezavisni i objektivni medij, a da su građani su dobili novi relevantan i… »

Premijerka povezala naslovnu stranu Danasa i tvit s pozivom na ubistvo Vučića

Cenzolovka pre 5 sati
Nakon što je bivši član JUL-a Zoran Čičak koji je pružao podršku i Pokretu slobodnih građana i tadašnjem predsedniku Saši Jankoviću, priveden zbog tvita, premijerka Srbije Ana Brnabić je gostujući na Pinku povezala njegovo pisanje na Tviteru… »

UNS: Predsednik Opštine Svilajnac da ne omalovažava novinare „Resavskog poštonoše“

Cenzolovka pre 14 sati
Udruženje novinara Srbije (UNS) se protivi načinu na koji se predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović odnosi prema novinarima lokalne redakcije „Resavski poštonoša“ i traži da se tom onlajn mediju omogući nesmetan rad i izveštavanje sa… »

Održan sastanak urednika RTS-a i RTV-a sa strankama o izbornim uslovima

Cenzolovka pre 14 sati
Vlasništvo medija i dodela sredstava podobnim vlasnicima u Srbiji poodavno imaju razmere razbojništva uvijenog u konkursne oblande, tako da učešće u ovom poslu postaje svojevrsno saučesništvo. Sastanak je počeo nešto posle 13 časova, trajao je… »

Gosti N1: Uzbunjivača u Srbiji ima sve više, glavna odbrana je javnost (VIDEO)

Cenzolovka pre 14 sati
Igor Bandović, direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava Katarina Golubović ocenjuju da osnivanje Civilnog odbora za zaštitu branitelja ljudskih prava i uzbunjivača svedoči da položaj… »

Opasna izjava predsednika naprednjaka da list Danas širi „fašističku propagandu“

Cenzolovka pre 14 sati
U direktnom uključenju iz Brisela, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pored svih bitnih državničkih tema kojima se tamo bavi, stigao da se osvrne i na pisanje lista Danas uporedivši ga sa „najcrnjom fašističkom propagandom“. Gledaoci Pinka… »

Cenzolovka, najnovije vesti »