Cenzolovka

Sudovi podilaze tabloidima

Cenzolovka pre 8 sati
Viši sud u Beogradu zabranio je dnevnom listu Kurir i njegovom portalu da objavljuju informacije kojima se vređa dostojanstvo ličnosti Jugoslava Ćosića, programskog direktora N1. Ova presuda je svojevrstan presedan, jer su do sada za izgovorene… »

Dopisnik Danasa iz Kragujevca izložen vređanju i klevetama zbog tekstova o fabrici oružja

Cenzolovka pre 8 sati
Dopisnik lista „Danas“ iz Kragujevca Zoran Radovanović izjavio je danas da je izložen vređanjima i klevetama u saopštenjima Industrijskog sindikata Zastava oružje, kao i u komentarima na portalima „Danas“ i „Glas Šumadije“. On je naveo… »

Zoran Strika: Priče o običnim ljudima su srž novinarske profesije

Cenzolovka pre 8 sati
Sa Zoranom Strikom, novinarom portala „021ˮ pričali smo o poziciji lokalnih medija, profesionalnom novinarstvu, mladim novinarima i preprekama na koje oni nailaze. Da nagrađivane novinarske reportaže ne moraju uvek da otkrivaju korupciju i mogu biti… »

Sto evra NUNS-ovom Fondu

Cenzolovka pre 8 sati
Poštovane kolege i koleginice, kao građanka ja sam u grupi onih koji državnu meru pomoći od sto evra svakom punoletnom građaninu za prevazilaženje krize izazvane epidemijom korona virusa smatra populističkom i neracionalnom. A moglo bi se još… »

Norbert Šinković: Mi tek 30 godina učimo šta je sloboda medija

Cenzolovka pre 8 sati
O novinarskim udruženjima, kao i ulozi i položaju medija razgovarali smo sa Norbertom Šinkovićem, novinarom i predsednikom Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Foto: Denis Kolundžija Izveštaj Freedom House o medijskim slobodama u svetu za 2019… »

UN kritikovale Kinu i ostale azijske zemlje zbog cenzure tokom pandemije

Cenzolovka pre 8 sati
Visoka komesarka UN za ljudska prava Mišel Bačele ocenila je danas da su Kina i ostale azijske zemlje poput Kambodže i Filipina pooštrile cenzuru od pandemije korona virusa. U saopštenju u kojem se detaljno navode primeri u više zemalja, Bačeleova… »

Judita Popović: Nova u REM-u

Cenzolovka pre 8 sati
Neprihvatljivo je da se deca koriste kao objekti u nečijim političkim porukama i političkom promovisanju. Foto: Medija centar Beograd U ovom slučaju nema individualizacije, već se pojam deteta i dece koristi kao sredstvo kako bi se doprlo do njihovih… »

U užem izboru za Nagradu za istraživačko novinarstvo Dejan Anastasijević devet istraživačkih radova

Cenzolovka pre 8 sati
U uži izbor za Nagradu za istraživačko novinarstvo Dejan Anastasijević 2020 ušlo je devet istraživačkih radova, a ime laureata biće saopšteno na novinarskoj konferenciji koja će se održati 11. juna 2020. godine u 12:00h u Medija centru u… »

Suđenje Dragoljubu Simonoviću pretvoreno u iživljavanje nad žrtvama

Cenzolovka pre 10 sati
Suđenje optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića i njegove supruge Jele Deljanin obeležio je mučan osećaj da se sudi žrtvama zbog načina na koji su ih advokati Dragoljuba Simonovića ispitivali. Tužilac je to nazvao… »

Istraživanje: Podkasti porasli 129.000 odsto u poslednjoj deceniji

Cenzolovka pre 17 sati
Podkast platforma Stitcher je otkrila da je broj podkasta porastao za 129.000 odsto (da u pitanju su procenti) u poslednjoj deceniji. U svom godišnjem izveštaju o podkast-u, kompanija je navela da su kreatori objavili sedam miliona epizoda na platformi… »

Cenzolovka, najnovije vesti »