Cenzolovka

Javnost suočavaju s ratnom prošlošću, a zbog toga se sami suočavaju s pretnjama, napadima i – nesolidarnošću kolega

Cenzolovka pre 4 sati
Malobrojni novinari koji ne odustaju od pisanja o ratnim zločinima spadaju u grupu profesionalnih novinara, koji ne pišu ni po čijem diktatu, kritičari su vlasti, bave se i drugim temama zbog kojih im takođe stižu uvrede i pretnje. Ali svi do jednog… »

Ekipa Bugarske nacionalne televizije dala izjave tužilaštvu o napadu u blizini Bosilegrada

Cenzolovka pre 6 sati
Novinari Bugarske nacionalne televizije koji su napadnuti u blizini rudnika „Podvirovi“ dok su snimali istraživačku emisiju o zagađenju prirodne sredine dali su izjavu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu. Narednih dana izjavu bi… »

Ko je Milorad Komrakov: Ozloglašeni urednik iz 90-ih koji je posle 5. oktobra „sklonjen“ na misteriozno radno mesto

Cenzolovka pre 5 sati
Milorad Komrakov, urednik informativnog programa RTS-a u njegovom najmračnijem periodu tokom devedesetih, tiho i skromno se vratio na male ekrane nakon višegodišnjeg izgnanstva sa televizije. Snimak ekrana, TV Happy Iako mu je prostor i emisiju dala… »

„Presvučeni radikali gledaju da ‘operu’ biografiju svakog svog pajtosa“: Aida Ćorović šokirana povratkom Komrakova…

Cenzolovka pre 9 sati
Milorad Komrakov, urednik informativnog programa RTS-a za vreme bombardovanja, vratio se posle dve decenije na male ekrane i to u jutarnji program novoformirane televizije Tanjug. Njegov povratak nije prošao nezapaženo, naprotiv, reakcije svakodnevno… »

Tužilaštvo traži psihijatrijsko lečenje za muškarca koji je upao u program RTS-a

Cenzolovka pre 10 sati
Više javno tužilaštvo podnelo je Višem sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi muškarca koji je 13. juna, u stanju neuračunljivosti, stao ispred kamere RTS-a koja je… »

Povorka ponosa: Od govora mržnje do zloupotrebe funkcija

Cenzolovka pre 10 sati
Treća Bh. Povorka ponosa okončana je bez ijednog incidenta na ulicama, ali ne i bez govora mržnje, uvreda i omalovažavanja u online prostoru. Treća Bh. Povorka ponosa okončana je bez ijednog incidenta na ulicama, ali ne i bez govora mržnje, uvreda… »

Koje su to promjene u novinarstvu u 2022. godini prema Reutersovom izvještaju

Cenzolovka pre 10 sati
Izašao je novi izvještaj o digitalnim vijestima koje je objavio Reutersov institut za proučavanje novinarstva. Ovaj izvještaj uključuje 46 zemalja svijeta i prati digitalne medije i trendove na tržištu. Dok je jedna od ključnih poruka bila ta da… »

Na automobilu RTV-a urezano slovo U i skinute registarske tablice; Uhapšen osumnjičeni

Cenzolovka pre 1 dan
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi uhapsili su A. L. (36), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Osumnjičeni je sa vozila televizijske ekipe RTV… »

Danas ne laže, a Vesić?

Cenzolovka pre 1 dan
Bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić već dva dana se svojski zabavlja, ismevajući Danas, što na Tviteru, što gostujući po režimskim medijima, zbog tekstova o tome šta će raditi nakon odlaska iz gradske vlade. I ne samo što se… »

REM: UO RTV preporučeno da blagovremeno imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora pokrajinskog javnog servisa

Cenzolovka pre 1 dan
Upravni odbor RTV-a morao bi da imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora do 5. jula, jer tada ističe ugovor o radu zameniku generalnog direktora Jožefu Klemu, koji od jula prošle godine rukovodi pokrajinskim javnim servisom. Nova zgrada RTV-a… »

Cenzolovka, najnovije vesti »