Cenzolovka

Hrvoje Zovko: Zakon je ishitren

Cenzolovka pre 7 sati
Proširen je broj korisnika Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, ali ne i financijski, što je zadnji čavao u lijes neprofitnim medijima, kaže predsjednik Hrvatskog novinarskog društva. Zakon o elektroničkim medijima… »

Alžirske vlasti oduzele akreditaciju saudijskoj televiziji Al Arabija

Cenzolovka pre 7 sati
Alžirske vlasti odlučile su danas da oduzmu akreditaciju saudijskoj televiziji Al Arabija, koju optužuju za dezinformacije. Ministarstvo za komunikacije saopštilo je da je oduzeta akreditacija predstavništu saudijske televizije u Alžiru, a kao… »

Francuska: Sindikat novinara osudio napad na slobodu medija tokom anti-kovid protesta

Cenzolovka pre 7 sati
Francuski sindikat novinara osudio je danas napade na slobodu štampe u zemlji tokom najnovijih demonstracija protiv uvođenja zdravstvenih propusnica tokom kojih su mediji bili meta. „Novinari su obavljali svoj posao, mediji su ciljani, sloboda štampe… »

Kanadski Institut traži da Twitter i Youtube zabrane negiranje genocida u Srebrenici

Cenzolovka pre 7 sati
Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) zatražio je od Twittera i YouTuba da zabrane negiranje genocida u Srebrenici na svojim platformama. Pošto je već ranije od Facebooka zatražio zabranu negiranja genocida u Srebrenici i veličanje… »

SAD osuđuju „zlostavljanje“ stranih novinara u Kini

Cenzolovka pre 7 sati
Sjedinjene Države su "duboko zabrinute" zbog uznemiravanja i zastrašivanja stranih dopisnika koji pokrivaju smrtonosne poplave u Kini, rekao je u četvrtak portparol Stejt departmenta. Primedbe SAD usledile su manje od 24 sata nakon što je Peking… »

Tri četvrtine građana Srbije veče provodi ispred televizora

Cenzolovka pre 1 dan
Kako se građani Srbije informišu o dešavanjima u društvu? Koliko koriste medije i možda još važnije koje? To su neka od pitanja na koje može da odgovori istraživanje koje su u martu uradili Kliping i Smart risrč (Smart Research) na više od… »

Informer prekršio Kodeks pišući o Danasu

Cenzolovka pre 2 dana
Tabloid Informer prekršio je Kodeks novinara u tekstu u kome je pominjao dnevni list Danas, jednoglasno je odlučila Komisija za žalbe Saveta za štampu. Kako su članovi Komisije obrazložili na jučerašnjoj redovnoj sednici, Informer je u tekstu pod… »

Institut iz Kanade: Tviter i Jutjub da zabrane negiranje genocida u Srebrenici

Cenzolovka pre 3 dana
Institut za istraživanje genocida iz Kanade zatražio je od Tvitera i Jutjuba da zabrane negiranje genocida u Srebrenici na svojim platformama. „Poštujući vašu bitku protiv opasnih teorija zavera i poricanja holokausta u ime više stotina hiljada… »

Malteška vlada odgovorna za smrt novinarke Dafne Karuane Galicije

Cenzolovka pre 3 dana
Za smrt malteške istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicije odgovorna je država koja je stvorila atmosferu nekažnjivosti, rezultat je nezavisne istrage njenog ubistva. U izveštaju se navodi da država nije prepoznala rizike po njen život i nije… »

Moramo da se branimo od masnih laži koje su veoma opasne (VIDEO)

Cenzolovka pre 3 dana
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je u Novom danu TV N1 da je očigledno da vlast u Srbiji ovih dana ide na skretanje pažnje sa glavnih problema, poput toga da im je "ispred nosa" narasla kriminalna grupa… »

Cenzolovka, najnovije vesti »