Cenzolovka

Balkan Region’s Media Pluralism Stagnated in Pandemic, Report Warns

Cenzolovka pre 5 dana
In a new study encompassing four main areas of risk to media pluralism, North Macedonia scored best out of six Balkan countries included in the analysis, while in several others good legal frameworks remain unenforced in practice. Photo: Pixabay Balkan… »

Urednik Informera navodnim transkriptom ugrozio suđenje Belivuku i Miljkoviću

Cenzolovka pre 5 dana
Urednik Informera Dragan J. Vučićević izneo je u emisiji na nacionalnoj frekvenciji navodni transkript razgovora osumnjičenih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sa svojim advokatom i taj potez mogao bi da ugrozi ceo postupak suđenja. To kažu u… »

Komentator grčke televizije ERT iz Tokija dobio otkaz zbog rasizma na račun južnokorejskog stonotenisera

Cenzolovka pre 5 dana
Sportski komentator grčke državne televizije ERT dobio je otkaz zbog primedbe na račun južnokorejskog stonotenisera tokom prenosa meča s Olimpijskih igara u Tokiju, koju je grčki emiter ocenio kao rasizam, javljaju agencije. Novinar Dimostenis… »

Vladini službenici dogovarali pitanja sa plaćeničkim novinarima

Cenzolovka pre 5 dana
Radnica protokola Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i ministarke energetike i rudarstva, prilikom njene posete Vranju, a pred konferenciju za medije, dogovarala je pitanja za Mihajlovićevu sa novinarima plaćeničkih medija. Dvoje novinara… »

Beloruske vlasti proglasile za ekstremističke sajt opozicione televizije i njene naloge na mrežama

Cenzolovka pre 5 dana
Beloruske vlasti su saopštile da su sajt opozicione televizijske stanice Belsat i njene naloge na društvenim mrežama danas proglasile za ekstremističke. Sedište stanice Belsat je u Poljskoj, a program emituje u Belorusiji. Odlukom suda u beloruskom… »

„Reč na reč“ je neuspeo pokušaj vlasti da simulira debatu sa opozicijom

Cenzolovka pre 5 dana
Pojedine opozicione stranke prenele su u razgovorima s poslanicima Evropskog parlamenta da je emisija „Reč na reč“, koja je zamišljena kao debatna forma, a emituje se na Radio-televiziji Srbije, „izgubila smisao“, saznaje Danas nezvanično od… »

Sindikat novinara Srbije: Ne uslovljavati obaveznim vakcinisanjem rad novinara i medijskih radnika

Cenzolovka pre 5 dana
Sindikat novinara Srbije (SINOS) poziva poslodavce u medijima da rad novinara i medijskih radnika ne uslovljavaju obaveznim vakcinisanjem jer time krše Ustav Srbije, navodi se u saopštenju. Foto: Daniel Schludi, Unsplash SINOS podseća na nedavnu izjavu… »

Ko još misli na dostojanstvo žrtava?

Cenzolovka pre 5 dana
Zašto podatak da ste žrtva seksualnog nasilja nije posebno osetljiv podatak? Koja je šansa za oporavak i resocijalizaciju žrtava imajući u vidu da informacije iz institucija cure; mediji ih detaljno prenose, ponekad i izmisle? Ima li smisla da… »

Marija Babić: Neće biti bolje ukoliko nema kažnjavanja onih koji prete novinarima

Cenzolovka pre 6 dana
Pretnje novinarima, posebno preko društvenih mreža, veoma su ozbiljne i neće biti bolje ukoliko nema kažnjavanja počinilaca i ako državni organi ne rade svoj posao kako treba, jer neće biti poslata poruka da je takvo ponašanje nedozvoljeno… »

Veran Matić – Sudbina lokalnih medija

Cenzolovka pre 6 dana
Pod utiskom sam tekstova o lokalnim medijima koji su nedavno napisali Saša Stojković, glavni i odgovorni urednik portala Info Vranjske i Ljiljana Stojanović iz leskovačke agencije JUGpress, koji su sublimirali suštinu problema sa kojima se trenutno… »

Cenzolovka, najnovije vesti »