Cenzolovka

Meksiko na meti „Pegaza“

Cenzolovka pre 7 dana
Kriza u vezi sa špijunskim softverom „Pegaz“ se nastavlja. Samo u Meksiku bilo je moguće špijunirati 15.000 mobilnih telefona. Među žrtvama u toj zemlji su i novinari. Jedna od njih je i Marsela Turati. Marsela Turati saznala je u subotu popodne… »

Gligorijević: Licemerje vlasti povodom kritika objavljivanja iskaza kriminalaca (VIDEO)

Cenzolovka pre 7 dana
Novinarka nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević kaže da nema drugu reč osim licemerje kada treba da definiše ponašanje nosilaca vlasti kojima nije problem kada oni u medijima objavljuju fotografije osakaćenih tela, ali jeste kada KRIK objavi iskaz… »

Milica Vojinović (KRIK): Režimski tabloidi sve brutalniji u lažima

Cenzolovka pre 7 dana
Nažalost, očekivali smo nove napade na našu redakciju nakon što smo objavili tekst sa iskazom Veljka Belivuka, jer je već postala praksa da kada objavimo nešto što smeta ljudima iz vlasti krene prljava kampanja protiv nas, kaže za Danas Milica… »

LOKALNI MEDIJI: HEROJI IZ NAŠEG KRAJA

Cenzolovka pre 7 dana
Kako nezavisni lokalni mediji, izloženi raznim pretnjama i finansijskom iznurivanju, vode i svoje i naše bitke koje šira javnost, uglavnom, ne vidi ili za njihov ogroman doprinos slobodnom novinarstvu jednostavno – ne zna. Foto: Pixabay /… »

Novoizabrani član Saveta REM-a potpisnik peticije za odbranu Vučića

Cenzolovka pre 7 dana
Među potpisnicima peticije za za odbranu ugleda predsednika Srbije našlo se i ime novoizabranog člana Saveta REM-a Miodraga Vukašinovića, saopštio je danas pokret „Ćale ovo je za tebe“ i zatražio da ovaj novosadski novinar zbog toga podnese… »

RSF’s recommendations for those who could be spied on by Pegasus

Cenzolovka pre 7 dana
In the wake of the “Pegasus Project” revelation that nearly 200 journalists around the world have been Pegasus spyware targets, Reporters Without Borders (RSF) has compiled recommendations for journalists who could themselves be the targets of those… »

Pola ekipe RTS-a završilo u karantinu u Tokiju

Cenzolovka pre 7 dana
Više od pola novinarske ekipe javnog servisa Srbije koja izveštava iz Tokija nalazi se u karantinu, jer je jedna nepoznata osoba koja je putovala s njima u Japan 19. jula bila zaražena kovidom. „Većinu mojih kolega iz RTS-ovih od sutra nećete… »

Program RTS-a – obavezna roba lošeg kvaliteta

Cenzolovka pre 8 dana
Svako od nas, i to svakoga dana, u svakome pogledu biva kupac – nečega. Kupuje se sve i svašta, svugde i u svako vreme. Po toj logici, sasvim je predvidivo zamisliti da se sigurni kupac potencijalno zajede ako, na primer, kupi prehrambeni artikl… »

Milenijum tim i dalje „zatrpava“ tužbama dva mala medija s juga Srbije

Cenzolovka pre 8 dana
Novim tužbama sa novim milionskim odštetnim zahtevima, kompanija Milenijum tim, angažovana na mnogim javnim poslovima u Srbiji, i dalje "zatrpava" dva mala medija na jugu Srbije. Portale Infovranjske i Jugpres iz Leskovca, tužili su direktori zbog… »

Ime Vanje Bulića na peticiji podrške Vučiću, on kaže – ništa nisam potpisivao

Cenzolovka pre 8 dana
Novinar, publicista i pisac Vanja Bulić potvrdio je za N1 da nije podržao petciju za "odbranu ugleda predsednika Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata". Podsećamo, Insitut za političko umrežavanje pokrenuo je peticiju za „odbranu ugleda… »

Cenzolovka, najnovije vesti »