Cenzolovka

Duraković podneo prvu krivičnu prijavu zbog negiranja genocida u Srebrenici

Cenzolovka pre 4 dana
Predsednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio za N1 da je podneo prvu krivičnu prijavu zbog negiranja genocida u Srebrenici protiv novinara Radio-televizije Republike Srpske Branimira Đuričića. „Od dana donošenja odluke o… »

Rusija planira da blokira naloge organizacija Navaljnog na društvenim mrežama

Cenzolovka pre 4 dana
Ruski nadzorni organ Roskomnadzor saopštio je da planira da blokira naloge na društvenim mrežama povezane sa ruskim opozicionarom Aleksejom Navaljnim, čiji su sajtovi nedavno blokirani. Taj organ je naveo da su to nalozi „ekstremističkih… »

Petričić: Fejsbuk mi blokira karikature, pod uticajem kriminalaca iz vlasti

Cenzolovka pre 4 dana
Karikaturista Dušan Petričić objavio je na svom Fejsbuk nalogu da je blokiran njegov pokušaj da na stranicu Dušan Petričić/Karikature postavi novu karikaturu za NIN, zbog toga što, kako se navodi u objašnjenju, sadrži poruke koje su protivne… »

PREDSTAVLJENO ISTRAŽIVANJE „HRVATSKA – INDIKATORI MEDIJSKIH SLOBODA I SIGURNOSTI NOVINARA U 2020.“ – 12 NAPADA NA…

Cenzolovka pre 4 dana
Istraživanje je provedeno u sklopu regionalne platforme Safe Journalist, koja djeluje uz podršku Europske komisije, a bavi se zagovaranjem medijskih sloboda i sigurnosti novinara, kazano je na današnjem predstavljanju istraživanja "Hrvatska –… »

Novinar Đuričić za RTS o prijavi protiv njega: Ja sam potomak jasenovačkih žrtava (VIDEO)

Cenzolovka pre 4 dana
Prvu krivičnu prijavu i to protiv novinara Televizije Republike Srpske i predsednika Udruženja novinara Republike Srpske Branimira Đuričića podneo je predsednik Skupštine Opštine Srebrenica Ć́amil Duraković. Razlog je to što je Đuričić na… »

UNS u poseti niškim medijima

Cenzolovka pre 4 dana
Predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) posetili su tri niška medija i razgovarali sa kolegama iz Televizije Zona plus, portala Južne vesti i radija Smart siti o zaštiti od ekonomskih, političkih i ostalih pritisaka, napada i pretnji novinarima… »

Fejsbuk počinje da ograničava reklame koje ciljaju tinejdžere

Cenzolovka pre 4 dana
Kompanija Fejsbuk je saopštila da više neće dozvoljavati oglašivačima da ciljaju one od 18 godina i mlađe na osnovu njihovih interesa i aktivnosti na drugim veb lokacijama. Foto: Pixabay Nova politika, koja se takođe odnosi na Instagram i Facebook… »

Vašington post uvodi obaveznu vakcinaciju za zaposlene

Cenzolovka pre 4 dana
Američki dnevni list Vašington post će zahtevati od svih zaposlenih dokaz da su vakcinisani protiv koronavirusa. Foto: Unsplash Potvrde će zahtevati od 13. septembra kada je planirano da se novinari vrate u redakciju, rekli su za Njujork tajms iz… »

Za RTS rade i jedu na krevetu, hranu im kače na kvaku, nemaju terasu: Prve slike novinara koji nisu videli svetlost dana

Cenzolovka pre 5 dana
Pola delegacije RTS koja je otputovala u Tokio kako bi izveštavala sa Olimpijskih igara, pet dana nakon što su normalno obavljali svoj posao sa ovog svetskog događaja, potpuno neočekivano je završila u karantinu. Vlada Japana obavestila je delegaciju… »

Visok rizik po medijski pluralizam u Srbiji, politička nezavisnost medija najugroženija

Cenzolovka pre 4 dana
U Srbiji postoji visok rizik po medijski pluralizam zbog velike koncentracije medijskog vlasništva, a politička nezavisnost medija je najugroženiji indikator, pokazuje istraživanje Monitoring medijskog pluralizma. Foto: Pixabay/ Skratos1983 U… »

Cenzolovka, najnovije vesti »