Ukrajinci prvi put koristili moćno oružje: Četiri precizna i snažna pogotka, Rusi nisu znali šta ih je snašlo, uporište Vagnera sravnjeno sa zemljom (video)

Blic 26.04.2023

Ukrajinci su navodno prvi put u ratu koristili oružje "Joint Direct Attack Munitions", skraćeno JDAM. "Joint Direct Attack Munitions", skraćeno JDAM, su satelitski navođene američke bombe koje su nevidljivi bombarderi prvi bacili iznad Kosova 1999. godine, a zatim su korišćene u ratovima posle 11. septembra. Odavno se spominje kako je Bajdenova administracija poslala ove precizne klizeće bombe Ukrajincima, ali sada se prvi put pojavio snimak, prenosi Slobodna Dalmacija.

Na snimku su prikazana četiri efikasna i izuzetno snažna udara na zgrade u razorenom Bahmutu, gde su bili Vagnerovi vojnici i municija. JDAM komplet je obično pričvršćen za bombu opšte namene tešku od 220 do 900 kilograma i pretvara tu "glupu" gravitacionu bombu u precizne projektile vođene GPS sistemom. Još uvek nema potvrde nezavisnih stručnjaka da se radilo o sistemu JDAM, ali da je ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo povećalo borbenu moć, efikasnost i bezbednost

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja