Podmornica se okreće ukrug, putnici prestravljeni: Trenutak od kojeg zastaje dah: Objavljen snimak prethodne misije Titana kada je pilot izgubio kontrolu (video)

Blic 06.07.2023

Pilot podmornice Titan tokom prethodne misije izgubio je kontrolu nad plovilom, nakon čega je ono počelo da se okreće u krug za 360 stepeni, dok su uplašeni putnici čekali pomoć. Pet putnika bilo je na 300 metara od Titanika tokom misije prošle godine, kada je pilot Skot Grifit rekao da imaju problem, reči koje niko ne želi da čuje na 4.000 metara ispod površine mora, prenosi Dejli mejl.

Snimak iz unutrašnjosti podmornice, snimljen kao deo dokumentarnog filma Bi-Bi-Sija iz 2022. godine, prikazuje uznemirenu ekipu koja sluša Grifita dok im govori da nešto nije u redu sa Titanovim potisnicima. Taj tehnički problem uslovio je da se podmornica nekontrolisano okreće, bez mogućnosti da ide napred ili nazad. Na snimku se vidi jedna putnica sa glavom među rukama, dok ostali u agoniji čekaju u pomoć sa matičnog broda. U dokumentarcu, koji je dostupan samo

Blic »

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja