Upekla zvezda, znoj sa čela pada ali za njih nema odmora! Vrednim gorštacima iz srpskih sela ne smeta Lucifer, neumorno rade i poručuju: Bilo je i gore (foto)

Blic 13.07.2023

Vrelo julsko sunce upeklo je nad Srbijom, a temperature od 30 stepeni u hladu i to posle obilnih kiša čine da rad u polju još težim i vrelijim. U selima tokom letnjih meseci posla ima na pretek, od kosidbe trave, baliranja i plašćenja sena, a rad se ne prekida ni kada je sunce najjače. Navikli da se u životu ne kupaju u svili i kadifi, kažu da su na visoke temperature navikli i da je sve bolje od padavina i poplava.

- Na selu bilo sunce ili kiša moraš da radiš 24 sata, ne vredi ništa. I kada si umoran nema odmora, posao mora da se završi i to kad upekne zvezda, moraš da poraniš pred zoru i u kuću ulaziš tek kad se smrkne, nemaš vremena da se štitiš od "UV zračenja" i dezinfikuješ od virusa, posao u njivi sada je na prvom mestu", kazao je Radovin Mirković iz gornjomilanovačkog sela Koštunići. Ovi seoski gorštaci navikli su na rad po vrućini, od malena su na njivama i livadama

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja