"Mladima danas lojalnost nije baš na ceni, svesni su da mogu birati poslodavca"! Tržište rada definitivno je drugačije, a šta je to potpuno novo otkrio nam je Nikola Milosavljević iz "HR Fabrike"

Blic 25.07.2023

Pandemija koronavirusa definitivno je donela nova pravila na tržištu rada, a danas smo svedoci i novih promena. Milenijalci imaju nove velike uloge i generacija Z doživljava svojih 5 minuta. Danas im je ključno pitanje vredi li uošte raditi i ako već rade, oni žele svoje uslove. Zato su i kompanije prinuđene da menjaju svoje strategije. O novim trendovima i promenama na tržištu rada, pričali smo sa Nikolom Milosavljevićem, seniorom HR i biznis menadžer u "HR Fabrici".

- Ako pričamo o mladim ljudima, njima je pored svega zaista bitna svrha – oni žele da znaju širu sliku o kompaniji, koji su ciljevi kompanije i na koji način ih kompanija ostvaruje, te da li je kompanija društveno odgovorna... - objašnjava Nikola Milosavljević, senior HR i biznis menadžer u "HR Fabrici". - Gen Z je danas glavna tema. Prošlog meseca sam bio u Zagrebu na jednom sjajnom MeetUp-u o GenZ generaciji i ono što je bilo sjajno jeste da su upravo oni pričali

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja