Parović: Srbi na KiM ostavljeni, za ovu vlast svetinja koju brani je samo Beograd na vodi

Beta 01.10.2023

Lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović ocenio je danas da je povlačenjem vojske sa cele administrativne linije sa Kosovom, Srbima iz te pokrajine poslata poruka da su "ostavljeni sami".

Parović je u saopštenju naveo da je nakon kritika iz SAD i Evropske unije Aleksandar Vučić kao vrhovni komandant Vojske Srbije odlučio da povuče trupe i vojsku udalji skoro 100 kilometara od Srba kojima na severu Kosova preti progon.

"Svima je sada postalo jasno da stotinu puta ponovljene Vučićeve zakletve da će braniti Srbe ne znače ništa, a da koreografije navijača sa tenkovima i grafitima 'Kad se vojska na Kosovo vrati' služe samo da se pokriju poslovi koji se dobijaju od vlasti i da se održava plamen lažnog patriotizma", rekao je Parović.

On je dodao da se otvara pitanje čemu onda tolika ulaganja u vojsku.

"Čemu konkurs za 5.000 novih specijalaca? Čemu silne vojne vežbe koje se uživo prenose na svim televizijama? Čemu državni stanovi za vojna lica i pripadnike službi bezbednosti? Jesu li te silne milijarde potrošene kako bi se vojska lakše i brže povukla da brani Vučića, a ostavi svoj narod", rekao je Parović

Uz pitanje da li je bar nekog generala i visokog oficira sramota, lider slobodara zaključio je da "ova vlast brani samo Beograd na vodi jer je on njihova svetinja".

(Beta, 10.01.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja