Kad prođu pored njega svi kažu vaaau! Stanari zgrade u Beogradu od rugla napravili pravo umetničko delo, a najlepše od svega je to što su komšije ovde složne (foto)

Blic 18.12.2023

Titulu najlepšeg ulaza u Beogradu ove godine poneo je onaj u Maršala Birjuzova broj 13. Umetničke figure, slike poznatih slikara, novogodišnja dekoracija i ilustracije na zidovima koji se uklapaju u ambijent čine ovu zgradu posebnom. Prema rečima Igora Ćurčića iz Gradskog stambenog, nije samo lepota glavnog ulaza presudna u tome da neka zgrada ponese ovu laskavu titulu, već se, pre svega, gleda i odnos među stanarima.

- Akciju izbora za najlepši ulaz organizujemo od 2011. godine. Nekada je to veoma težak posao sa obzirom da je sve više, hvala Bogu, vrlo sređenih i lepih ulaza. Cenimo i kreativnost i uloženi trud i uloženi rad. U ovom slučaju reč je o 18 meseci rada, mukotrpnog rada stanara, pre svega gospođe Bjelice, koja je supruga upravnika, i koja je istoričarka umetnosti - kaže Ćurčić. Od ruine, napravljeno je nešto čime se svi ponose. - Ona je zaista to višedecenijsko

Povezane vesti »

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja