Miroslav tvrdi da je skočio iz aviona sa 2.212 metara, a kada ispriča kako je preživeo, niko mu ne veruje: "Bilo nas je šestoro, ja sam preživeo, njih petorica su ostali mrlje na snegu"

Blic 27.12.2023

Kad život režira, ljudi se drže za naslon stolice i netremice slušaju, ponekad ne verujući ušima i sagovorniku, jer njegova priča toliko nevernovatno deluje, da se iz usta prosto otima ono "ala si ga namastio, svaka ti čast". Miroslav Medurć - Čika, to najbolje zna, hiljadu puta je svojim očima gledao nevericu u očima onih koji su čuli za njegov pad iz aviona sa 2.212 metara iz 1972. godine.

Razlog neverice možda se krije u tome što do dana današnjeg nije obelodanjena priča o šestorici vojnika JNA koji su iskočili iz aviona, i umesto da se bezbedno spuste na obronke Kopaonika, završili su kao mrlje na snegu i kamenju. Svi sem Miroslava, koji je samo zahvaljujući strujanju vazduha, završio u borovoj šumi. Izubijan, izgreban, slomljene noge, ali živ. Priču o ovom nesvakidašnjem događaju, Miroslav je ispričao jednom od velikana Radio televizije Vojvodina,

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja