"Za 4 avionske karte dao sam 97 evra, ceo put koštao me manje nego 10 dana u Sutomoru!": Ovaj Valjevac putuje po svetu sam, evo šta je sve video i doživeo, i to za male pare (foto)

Blic 02.01.2024

„Pazi na svoje noge Frodo, ni sam ne znaš gde te sve mogu odneti“, reči su Bilba Baginsa iz „Gospodara prstenova“. Ništa tačnije ne opisuje Vladimira Đurđevića kada krene na neko od svojih putovanja. Jer ovaj Valjevac, kome do diplome sociologa fali jedan ispit, u pasošu ima pečate 50 država sveta u koje je, poput Froda, stigao samo s rancem na leđima. A tek mu je 26 godina.

Počelo je pre nepunih osam godina, kada je suprotno od svojih vršnjaka, novac dobijen za punoletstvo odlučio da, umesto u veliku mrsnu proslavu, uloži u putovanje Evropom. Sam, s malim rancem na leđima. Sa interrejl kartom, uzduž i popreko starog kontinenta, najčešće noćeći na parkovskim klupama ili u kupeima voza, ali doživevši da vidi najvažnije kulturno-istorijske lokacije, od Norveške do Španije. Sa završnim rezultatom - 26 država Evrope za mesec dana avanture

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja