Здравко Шотра након промоције монографије „Мојих 500 глумаца“ за Блиц:“Радим сценарио о нашој сликарки Милени Павловић Барили”

Блиц 20.03.2024

Клуб РТС био је премали да прими све поклонике рада и дела признатог и познатог сценаристе и редитеља Здравка Шотре. Наиме, јуче је промовисана његова монографија под називом „Мојих 500 глумаца“ у издању Службеног гласника и РТС издаваштва. Уз детаљан попис остварених дела, подељених улога и добијених награда, објављених анегдота насталих током снимања путовања и гостовања, ова књига сведочи о незаборавним величинама једног времена, у животу, на позорници и на платну.

Занимљиво је да је у првих 65 година Шотра потписао 7 режија у позоришту, 67 телевизијских драма, 26 играних серија са 234 епизода, 17 играних филмова, 12 документарних филмова, 22 емисије поезије и музике, 29 снимака и преноса позоришних представа. Цифра од 373 појединачних ТВ емисија је нашег уметника сврстала у ред најбољих, тако да је, са правом, на промоцији монографије, глумица Светлана Бојковић нагласила да је Шотра наше културно благо. Колико је било

Повезане вести »

Кључне речи

Култура, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања