Putinova Rusija: - zemlja u ratu sa samom sobom Raskol u društvu uprkos snažnoj ratnoj propagandi: "Pljunuli su na moju dušu i razmazali" (video)

Blic 06.04.2024

"Prvih dana kada smo stigli u Ukrajinu 1.500 ljudi ubijeno je odjednom", priča ruski vojnik koji se krije iza imena Jurij. Od početka rata u Ukrajini u februaru 2022. godine, više od 100.000 ruskih vojnika je ubijeno. Sve više se priča o raspadu unutar same vojske i lošoj atmosferi između glavnokomandujućih i vojnika, a to potvrđuju i svedočenja malobrojnih koji se iz Ukrajine vratili.

U dokumentarcu "Vajsa" (Vice), pod nazivom "Putinova Rusija: zemlja u ratu sa samom sobom", koji prati raskol i u ruskom društvu i vojsci, vidi se kako se vojnici glasno žale na pijane komandire i lošu strategiju. - Naša pozicija nije bila pripremljena, ništa nije bilo deminirano i komandir je bio pijan, nije bilo nikakve pripreme, odmah su nas poslali na front! - svedoče. Ruski vojnik, koji svoj pravi identitet krije iza imena Jurij, dve nedelje je proveo lečeći

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja