Pranje savesti i prst u oko Beogradu: Šok izjava Bakojani o Prištini: Ovako je objasnila svoje odluke, ali je u pozadini radila na tajnom planu Zapada?

Blic 03.05.2024

Izjave Dore Bakojani da "ni od jednog kandidata za člana Savetu Evrope (SE) nikada nije traženo da preduzme toliko reformi pre nego što je izveštaj o Kosovu iznesen na raspravu" je potpuno prekrajanje istine, smatraju sagovornici "Blica". Ukazuju da su te reforme tek mrtvo slovo na papiru, ali da je očigledno da postoji plan dela međunarodne zajednice da Priština po svaku cenu uđe u SE, a da je Bakojani instruisana da to omogući.

Ocena izvestioca SE za Kosovo usledila je nakon što je Komitet za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope dao je danas pozitivno mišljenje povodom zahteva Kosova da postane član ove organizacije. Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam, kaže da je tačno da Kosovo ima reforme ali da su one - ostale samo na papiru. Bakojani je, dodaje on, dobila direktivu Zapada oko Saveta Evrope i mora da vadi iz rukava i one argumente koji

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja