Dva velika izazova u samo dva dana: Jedan je u Strazburu, drugi u Njujorku, a posledice po Srbiju niko ne može da predvidi: "Sve je na ivici"

Blic 04.05.2024

Za Srbiju će ovaj maj, naročito njegova prva polovina, biti u najmanju ruku turbulentan i u znaku veoma važnih dešavanja: 15. ili 16. maja bi, kako sada stvari stoje, Generalna skupština Ujedinjenih nacija trebalo u Njujorku da glasao o Rezoluciji o Srebrenici, a 16. maja će u Strazburu Komitet ministara doneti konačnu odluku o prijemu Kosova u Savet Evrope. Analitičari kažu da su ishodi za oba događaja neizvesni, i da je zbog toga ovih dana puno stvari u igri.

Sve to ukazuje da slede izazovni dani, o čemu je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Govoreći o Ujedinjenim nacijama, rekao je da su prihvaćena tri britanska amandmana, a da su se kao kosponzori pridružili Estonija, Poljska i Luksemburg, "kao i komšije Bugarska i Hrvatska". Istakao je da nikakve konsultacije nisu obavili, već da su to učinili u krugu svojih kosponzor prijatelja. - Mi smo uputili pismo i Nemcima i Ruandi sa našim primedbama, molbama i

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja