Novaković (Udruženi za slobodan Novi Sad): Vlast funkcionisala po principu "gde god vidiš prazan prostor ti zgradu posadi" (VIDEO)

Insajder 28.05.2024

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od dvojice nosilaca liste Udruženi za slobodan Novi Sad Borislav Novaković istakao je gostujući u Marker razgovoru da je problem Novog Sada građevinska ekspanzija i stanogradnja koju, kako kaže, ne prate ostali "sadržaji koji život u jednom kvartu čine funkcionalnim“. Ističe da je prethodna vlast funkcionisala po principu "gde god vidiš prazan prostor ti zgradu posadi“, te da je Novi Sad bio "pilot program SNS-a za investicioni urbanizam“.

'U Novom Sadu je pobedilo ono što će kasnije preovladati i u drugim delovima države, a Novi Sad je bio ogledno dobro, pilot program SNS-a, takozvani investicioni urbanizam. Dakle, 'gde god vidiš prazan prostor ti zgradu posadi', još ako je prazan prostor zelena površina, i ako ima ono što oni zovu investicioni potencijal, da se može zaraditi – eto njima sreće“, kaže Novaković. Ističe da njih kao opoziciju ne interesuje investicioni potencijal nego, kako kaže,

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja