Vučković u Marker razgovoru: Lokalni izbori bili prilika da se istaknu teme koje građanima znače u svakodnevnom životu (VIDEO)

Insajder 11.06.2024

Predsednica Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju Nataša Vučković rekla je gostujući u emisiji Marker razgovor da smatra da su lokalni izbori bili prilika da se, kako kaže, više istaknu teme koje znače građanima u svakodnevnom životu, međutim, dodaje da su druge teme prekrile to. Objašnjava da je sa jedne strane vladajuća stranka potencirala nacionalne teme, dok je opozicija više govorila o izbornim uslovima.

'U lokalnim zajednicama, u opštinama i gradovima, morate se boriti za politike koje su važne za svakodnevni život građana. To je ključno pitanje na lokalnom nivou, vlast je tu mnogo bliža građanima i građani tu mnogo više vide i uspehe i greške“, kaže Vučković za Marker razgovor. Ona misli da građani više kažnjavaju neuspešnu vlast na lokalu, te da se to najbolje vidi kroz uspeh pokreta u odnosu na stranke. 'Mislim da je tu u stvari jedan razlog što su ti pokreti

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja