Sudska istina protiv istine: Zašto su tužbe pripadnika DB-a koji su oslobođeni optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije više od tužbe (VIDEO)

Insajder pre 14 dana

Četiri meseca otkako je Apelacioni sud oslobodio krivice četvoricu nekadašnjih funkcionera Državne bezbednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije – neki od njih podnose tužbe protiv onih koji, direktno ili indirektno, komentarišu presudu – Fondacije „Slavko Ćuruvija“, advokata Aleksandra Olenika, poslanice Marinike Tepić... Kažu, povređen im je ugled i čast i traže od svakog od njih po pola miliona dinara odštete.

Kakva se poruka šalje društvu kada odgovornih za ubistvo nema a oni, koji su prvobitno bili osuđeni, a potom oslobođeni i - kako je istraga pokazala - učestvovali u praćenju Slavka Ćuruvije , sada redom podnose tužbe? Ni 25 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije, nema pravde za njega i njegovu porodicu. Oni koji su dva puta osuđeni na ukupno 100 godina zatvora, a potom pravosnažno oslobođeni – traže pravdu za sebe. Bivši načelnik beogradskog DB-a Milan

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja