Biramo Vračar: Učestvujemo u radu skupštine opštine, potrebna je aktivna borba protiv vlasti

Beta 08.07.2024

Predstavnici izborne liste "Biramo Vračar" saopštili su da će učestvovati na današnjoj konstitutivnoj sednici skupštine te gradske opštine, navodeći da je neophodna aktivna borba protiv vlasti.

"Vračarci su glasali protiv ove vlasti ali je ona prekrajanjem izborne volje u mogućnosti da, zajedno sa fantomskim listama, upravlja opštinom", rekao je na konferenciji za novinare nosilac liste "Biramo Vračar" Miloš Pavlović.

On je kao fantomske liste naveo "Društvo za ulepšavanje Vračara", "Zeleni pokret Vračara", i dve manjinske liste.

Pavlović je rekao da će odbornici sa ove liste ukazivati građanima na povredu javnog interesa i kršenje zakona što će, kako je ocenio, naprednjačka vlast nastaviti da radi.

Predstavnici liste "Biramo Vračar" su rekli da će u svojoj borbi biti "jednom nogom na ulici i drugom u institucijama", i najavili da će najverovatnije imati više odborničkih gurpa.

Izborna lista "Biramo Vračar" saopštila je ranije da je, prekrajanjem izborne volje, vlast jedan njihov odbornički mandat dala "Drustvu za ulepšavanje Vračara", na šta su se oni žalili nadleznim instancama, ali da je bilo uzalud jer, kako su naveli, ovom zemljom vlada samo jedan čovek - Aleksandar Vučić.

Skupština opštine Vračar ima 63 odbornička mesta.

Prema rezultatima opštinske Izborne komisije, lista "Biramo Vračar" osvojila je 27 mandata, lista oko Srpske napredne stranke 25, "Vračar Vračarcima - Društvo za ulepšavanje Vračara" tri, po dva odbornička mandata osvojila je lista stranke Dosta je bilo i koalicija oko Narodne stranke, a po jedan "Mi smo Vračar - Snaga" i "Zeleni pokret Vračar". {Video1:}

(Beta, 08.07.2024)

Povezane vesti »

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja