Vučević učenicima: Najsjajnija medalja biće ako ostanete u Srbiji

Beta 12.07.2024

Premijer Miloš Vučević poručio je danas na prijemu koji je u Palati Srbija organizovao za učenike, osvajače medalja na međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike i hemije da će najsjajnija medalja biti ako ostanu  u Srbiji, ili se posle završenog školovanja i usavršavanja vrate u svoju zemlju.

On je najdarovitijim učenicima u Srbiji poželeo sreću u daljem školovanju, radu, ali i na takmičenjima i olimpijadama znanja koji ih tek očekuju.

Premijer je istako da materijalni položaj nastavnika i profesora mora da se popravi, kao i uslovi za rad, jer su to zaslužili i nastavnici i učenici koji se sa svakog takmičenja i olimpijade znanja vraćaju sa mnoštvom medalja.

Naglasio je da je porodica glavna u oblikovanju dece i omladine.

"Bez porodice, ne bi bilo ni ovakvog uspeha. Majke, očevi, braća, seste su kamen temeljac koji kasnije nastavnici samo nadograđuju", zaključio je Vučević.

"Apsolutni pobednik" StemCo olimpijade sedamnaestogodišnji Andrej Drobnjaković, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije, rekao je da je radoznalost nešto što je zajedničko svoj deci i da su pitanja koja je postavljao samom sebi kao mali uticala da se zainteresuje za prirodne nauke, matematiku, fiziku, hemiju, biologiju.

"Upravo su ta pitanja na koja tada nisam znao odgovore kod mene probudila želju za znanjem i otkrivanjem novih stvri", zaključio je Drobnjaković.

(Beta, 12.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja