Društveni dijalog Vlade Srbije u saradnji sa kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu, protiv diskriminacije istopolnih zajednica (AUDIO)

RTV 15.07.2024  |  RTV (Goran Pavlović)

BEOGRAD - Normativni okvir u našoj zemlji, kada je reč o borbi protiv diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije ili rodnog identiteta, je unapređen, ali kao izazov ostaje pravna regulacija statusa istopolnih partnerstava. To je rekao ministar za ljudska i manjiska prava Tomislav Žigmanov, uoči društvenog dijaloga o primeni preporuke Komiteta ministara Saveta Evrope u vezi sa merama usmerenim na borbu protiv te diskriminacije.

Naša zemlja je potpisnica međunarodnih dokumenata kojima se izričito zabranjuje diskriminacija, rekao je ministar Žigmanov uz napomenu da je preporuka nadležnih međunarodnih organizacija da se pitanje istopolnih zajednica reši. Ministar Žigmanov napominje da je naš fokus na tome da se osnaže mehanizmi institucionalne i strukovne borbe protiv govora mržnje. Žigmanov dodaje da su učinjeni brojni iskoraci kada je reč o postupanju Regulatornog tela za elektronske

Povezane vesti »

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja