Kao dečak u Guču došao vozom do Kraljeva, pa do Dragačeva autobusom – nekoliko decenija kasnije u srpsku varošicu stiže kao pobednik: Bojan je majstor trube i dokaz da se snovi uz težak rad uvek ostvaruju (FOTO)

RINA 21.07.2024

Kao dečak u Guču došao vozom do Kraljeva, pa do Dragačeva autobusom – nekoliko decenija kasnije u srpsku varošicu stiže kao pobednik: Bojan je majstor trube i dokaz da se snovi uz težak rad uvek ostvaruju (FOTO) Lučani – Nastupiti na velikoj bini na Saboru trubača u Guči je san za sve one koji sviraju ovaj limeni instrument.

Za njih ne postoji veća i prestižnija nagrada od one koja se uručuje u Dragačevu. Trubači se za taj nastup pripremaju ne samo mesecima, već čitav svoj život. Jedan od onih koji je uspeo da ostvari svoj san je i Bojan Ristić iz Vladičinog Hana, prva truba prošlogodišnjeg Sabora. Ove godine kao Prva truba Dragačeva, Ristić će imati čast da otvori ali i da zatvori ovogodišnji Sabor trubača u Guči. On će održati svoj koncert na glavnoj bini i pratiće ga 40 muzičara.

Pročitajte još

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja