"Nas Srba stvarno ima: Svuda!" Milena letovala na Malti i šokirala se: "Đurđevdan" odzvanja Valetom, ide se na "srpsku plažu", kupuje "Kod Ilije"

Blic 31.07.2024

Ako ste još uvek u dilemi gde ćete ove godine na letovanje, a jedan od kriterijuma vam je da ne čujete ni reč srpskog dok ste na moru, ovu zemlju bi možda trebalo da izbegnete u širokom luku. Ili, naprotiv, ako želite da odete u inostranstvo i osećate se kao kod kuće, bez bojazni da li ćete moći da se sporazumete i pronađete pomoć kada dođe do problema - pakujte kofere i pravac na Maltu.

Ova ostrvska zemlja je tokom poslednje dve decenije postala izuzetno popularna kod ljudi sa Balkana koji tamo odlaze da rade i prema nekim podacima od perioda pre korona virusa, na Malti je živelo 20.000 Srba, a pretpostavlja se da je sada ta brojka duplo veća. Na ovaj podatak naišla je i Beograđanka Milena M. kada je birala gde će na letovanje ove godine i tvrdnje o "malom Balkanu na Malti" pokazale su se kao tačne čim je zakoračila iz aviona. "Na Malti smo bili

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja