Danojlovići nasleđe vratili dva veka unazad, sad najmirisnija francuska regija ima konkurenciju u Srbiji! "Devojka koja ima uz sebe ovo cveće, može biti spokojna" (foto)

Blic 01.08.2024

Najmirisnija francuska regija dobila je dostojnu konkurenciju u Srbiji, i to u Pocerskom Metkoviću kod Šapca. Mlađi članovi porodice Danojlić iz ovog sela odlučili su da naprave pocersku Provansu i prošle godine podigli prvi zasad lavande. Iako od ove ideje nisu ostvarili profit, u Pocerinu su doveli brojne umetnike, glumce, parove da izgovore sudbonosno da i sve one koji žele da ovekoveče nestvarnu lepotu na polju lavande, podno Cera.

Upravo zbog ovakvih polja mnogi putuju u Provansu. Redovi ukrasne biljke, cvetova nežne ljubičaste boje odišu prefinjenošću i egzotikom. Zato su Danojlići rešili da naprave svoju na imanju u Pocerskom Metkoviću. Pre godinu dana podigli su zasad lavande i njivi na padini udahnuli novi život. – To je ćerkina ideja, pošto se bavimo proizvodnjom jagoda. Kaže: „Što ne posadimo lavandu?“ I ja odem u rasadnik i kupim sadnice, original sadnice, i to ova najbolja lavanda,

Pročitajte još

Ključne reči

Najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja