"Ovo je biblijska katastrofa": Jezivi prizori požara kod Atine lede krv, kuće izgorele u plamenu, 1.000 vatrogasaca na terenu: "Sve se pretvorilo u pepeo!"

Blic 13.08.2024

Najtopliji jul u istoriji Grčke doneo je i apokaliptične požare u okolini Atine, sa kojima vatrogasci već danima ne mogu da se izbore. Jedna žena je stradala, a sada 702 vatrogasca sa 27 šumarskih ekipa, 199 vozila i volontera rade uz pomoć svih agencija Civilne zaštite. Iz vazduha, periodično, oko 35 letelica pomaže u gašenju požara. Očajni meštani poručuju da se "sve pretvorilo u pepeo", a zbog težine situacije brojne zemlje, među kojima je i Srbija, šalju pomoć Grčkoj.

Hitne službe izdale su 30 poruka o evakuaciji stanovnika iz više oblasti u okolini Atine. Ranije je iz predostrožnosti evakuisana Opšta bolnica "Amalija Fleming" i pacijenti su prebačeni u bolnicu "Pamakaristos". Kako je ranije rekao ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilias, reč je o "izuzetno opasnom" požaru, kao i da se bitka vodi u "dramatičnim uslovima". Prema navodima vatrogasaca, vatra izmiče kontroli i stalno menja pravac. Vetrovi su

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja