"Sve je pretvoreno u pepeo, a vatra nam je stigla do: Kuća!" Srpkinja iz Atine našla se usred stravičnih požara u Grčkoj: Ovo je velika katastrofa!"

Blic 14.08.2024

Ivani Apostolu, novinarki iz Grčke, vatra je došla gotovo do samog kućnog praga. Apokaliptične scene požara iz okoline Atine preplavile su svetske medije i društvene mreže. Vatrogasci su danonoćno radili na tome da se izbore sa vatrenom stihijom. Evakuisano je oko 30.000 ljudi, jedna žena je nastradala, a na gašenju je radilo blizu hiljadu ljudi. Očajni meštani poručuju da se "sve pretvorilo u pepeo", a zbog težine situacije brojne zemlje, među kojima je i Srbija, šalju pomoć Grčkoj.

Ivani Apostolu vatra je stigla do gotovo samog kućnog praga. Kako je rekla, katastrofa je velika i svi su pogođeni. - Ovde se desila velika katastrofa i svi smo pogođeni. Ni u najluđim snovima nismo sanjali da će se toliko približiti našim domovima. Požar je u veoma kratkom vremenu sa nekih 35 km od centralnog dela Atine, sišao do urbanih naselja. Ovo je prvi put da se požar toliko približio naseljenim mestima - kaže Ivana i dodaje: "Deo naselja gde mi živimo je

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja