(Video) Najveća glumačka imena na jednom mestu: Na crvenom tepihu od raskošnih toaleta do opuštenih stajlinga: "Veštačka inteligencija stvara, ali čovek sanja"

Blic 13.08.2024

Premijerom filma “Bauk” scenariste i reditelja Gorana Radovanovića večaras je svečano otvoren 48. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Pre toga je na centralnom trgu održan koncert benda “Šlagvort” koji su izvedeli najpoznatije muzičke numere iz filmova, a nakon toga su svečanim defileom na crvenim tepihu prošetali učesnici festivala među kojima su bili: Milica Milša, Lordan Zafranović, Zlata Numanagić, Danica Ristovski, Marko Janketić, Biljana Maksić, Iva Štrljić, Husein Alijević Husa, Danijel

Pre početka premijere dodeljena je i tradicionalna nagrada “Zlatno pero Gordana Mihića” za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji Biljani Maksić, ali i “Zlatnik cara Konstantina” glumcu Marku Janketiću. Biljana Maksić je bila saradnik na scenarijima brojnih poznatih filmova i serija: “Una”, “Povratak lopova”, “Popovanje”, “Lepa sela, lepo gore”, “Apsolutnih sto”, “Mala noćna muzika”, “Žene sa Dedinja”, "Kako je propao rokenrol" ... Za “Blic”

Povezane vesti »

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja