Zbog dece obolele od raka preći će 2.500 kilometara na neverovatan način: Novi poduhvat humanitarca Marka Nikolića iz Vranja (foto, video)

Blic 16.08.2024

Kajakom će preći 200 kilometara, biciklom 1.600 kilometara a onda će pretrčati 700 kilometara! Ovako će izgledati novi neverovatan humanitarni podvig “Za naše male heroje” Marka Nikolića (36) humanitarca i profesora fizičkog vaspitanja i sporta iz Vranja. Marko će u akciju krenuti 1. septembra zajedno sa Balšom Zajićem iz Crne Gore, koji će ga pratiti u korak i zajedno sa njim veslati, voziti bicikl i trčati.

Nikolić kaže za „Blic“ da je cilj humanitarne akcije da se donacijama sakupi novac za kupovinu važnog medicinskog aparata koji se koristi za praćenje vitalnih parametara prilikom snimanja dece obolele od raka na magnetnoj rezonanci. Reč je o aparatu za anesteziju sa pratećim pacijent monitorom i infuzionom pumpom za upotrebu u magnetnom polju koji košta više od 100.000 evra i namenjen je Klinici za anesteziju UKC u Nišu. - Deca koja se leče od raka vrlo često

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja