(Video) Izrael podigao 100 ratnih aviona, gori liban: Dramatični snimci okršaja na Bliskom istoku, oglasio se i Netanjahu: "Ko povredi nas, povredićemo i mi njega!"

Blic pre 25 dana

U jutrošnjoj eskalaciji sukoba na Bliskom istoku, militantna grupa Hezbolah tvrdi da je ispalila 320 raketa na Izrael. Odbrambene snage iz Tel Aviva pokrenule su kontra-napad, u kom je učestvovalo oko 100 izraelskih bobenih letelica. Ovo je najveći okršaj Izraela i Hezbolaha u poslednjih 18 godina, a sada su objavljeni i snimci razmene vatre. Prema navodima libanskih medija, troje ljudi je stradalo u izraelskom granatiranju.

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je pokrenula napad kao osvetu za ubistvo visokog vojnog komandanta Fuada Šakura. Prema rečima portparola Hezbolaha, napadnuto je 11 vojnih lokacija u severnom Izraelu. Time je operacija "za danas" završena, ali nema informacija o tome da li će Hezbolah nastaviti sa napadima na Izrael. Ova grupa je negirala da su izraelski preventivni napadi pokrenuti neposredno pre njenog napada na Izrael uticali na operaciju.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja