Gde se povlači granica? Istražujemo: Da li su društvene mreže u Srbiji postale novi prostor političkog okršaja? (uživo, video)

Blic pre 26 dana

Dok prostor društvenih mreža neki vide kao platformu za slobodno izražavanje i aktivizam, drugi ukazuju na opasnosti koje donosi neodgovorno ponašanje, širenje dezinformacija i verbalno nasilje. Gde se povlači granica između slobode govora i odgovornosti, kakav je uticaj društvenih mreža na društvo u celini? Gosti Jutra na Blic su Tatjana Macura, minsitarka bez portfelja , Ana Toskić, pravnica i programska direktorka Organizacije Partneri Srbija i Mila Bajić , ekspertkinja Share fondacije.

I dalje traje gašenje velikog požara kod Aranđelovca. U akciji učestvuju helikopterske jedinice i veliki broj vatrogasaca. Detaljan zveštaj čućemo od našeg reportera. Pod sloganom „Ponos su ljudi“ održava se Nedelja ponosa koja će trajati do 8. septembra. Centralni događaj - Prajd šetnja - zakazana je za subotu. O položaju i problemima sa kojima se suočava LGBTI+ zajednica u Srbiji govoriće Predrag Azdejković, novinar i gej aktivista i Miloš Stojković , teolog.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja